Consiliul Federal al FR Atletism l-a suspendat ieri pe Stefan Beregszaszy (foto) din functia de antrenor la lotul national, deoarece a schimbat locul de pregatire, din Maroc in Grecia, al fostei atlete Maria Cioncan, decedata in urma unui accident de
Consiliul Federal al FR Atletism l-a suspendat ieri pe Stefan Beregszaszy (foto) din functia de antrenor la lotul national, deoarece a schimbat locul de pregatire, din Maroc in Grecia, al fostei atlete Maria Cioncan, decedata in urma unui accident de circulatie la intoarcerea in tara. "Decizia mi se pare corecta. Am fost primul care am cerut sa fiu sanctionat pentru ca am gresit. Sanctiunea este minora fata de suferinta pe care am indurat-o.
Este o greseala pe care mi-am asumat-o. Faptul ca am schimbat locul de pregatire
trebuie sa fie insa delimitat de moartea Mariei Cioncan, care a survenit in urma unui accident ingrozitor", a precizat tehnicianul.
Totodata, pe baza performantelor obtinute in perioada 20 ianuarie - 11 februarie, CF a decis ca lotul Romaniei pentru CE indoor de la Birmingham (2-4 martie) sa cuprinda 21 de sportivi (10 la masculin si 11 la feminin) si anume: Ionela Tarlea, Angela Morosanu (400 m), Mihaela Neacsu, Liliana Popescu (800 m), Cristina Vasiloiu, Catalina Oprea, Daniela Donisa (1.500 m), Ancuta Bobocel (3.000 m), Adina Anton (lungime), Adelina Gavrila (triplusalt), Oana Pantelimon (inaltime), Ioan Vieru, Catalin Campeanu, Vasile Bobos (400 m si 4x400 m), Florin Suciu, Bogdan Valcu (4x400 m), Cristian Vorovenci (1.500 m), Mircea Bogdan (3.000 m), Danut Simion (lungime), Stefan Vasilache (inaltime) si Gheorghe Guset (greutate). In plus, in functie de rezultatele pe care le vor obtine la JB si la Nationalele de juniori I, mai pot fi inclusi in lot Cristina Casandra (3.000 m), Carmen Ghilase (60 mg), Alina Militaru, Viorica Tigau (lungime), Andreea Ispan (inaltime), Ionut Zaizan (800 m), Alexandru Mihailescu (60 mg). Mentionam ca la aceste CE nu au fost prevazute baremuri, iar obiectivul fixat este obtinerea unei medalii si 4-5 sportivi clasati pe locurile 4-6. La Mondialele de cros vom fi reprezentati de Ciprian Suhanea, care va participa si la un cantonament de trei saptamani, organizat de IAAF, intr-un centru de pregatire la altitudine al atletilor kenyeni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.