Romania a fost indicata drept cea mai atractiva destinatie pentru investitii din Europa de Sud-Est, Centrala si de Vest de managerii straini chestionati de Ernst &Young in cadrul unui sondaj de opinie.
In viziunea investitorilor str
Romania a fost indicata drept cea mai atractiva destinatie pentru investitii din Europa de Sud-Est, Centrala si de Vest de managerii straini chestionati de Ernst &Young in cadrul unui sondaj de opinie.
In viziunea investitorilor straini, principalele atu-uri ale Romanei sunt costul redus al fortei de munca bine calificate, nivelul redus al impozitului pe profit, potentialul de crestere a productivitatii, dar si disponibilitatea si costul redus al locatiilor, pretul terenurilor fiind inca atractiv.
Pe de alta parte, printre punctele slabe enumerate de managerii consultati se numara starea precara a infrastructurii de telecomunicatii si transport si calitatea activitatii de cercetare-dezvoltare arata studiul realizat de compania de consultanta Ernst & Young si prezentat ieri intr-o conferinta de presa. Astfel, 58% dintre respondenti au apreciat ca au in vedere investitii in Romania in acest an, in timp ce 68% dintre acestia au indicat piata romaneasca ca o destinatie potentiala pentru investitii in urmatorii trei ani. Locurile urmatoare din punctul de vedere al atractivitatii investitionale il ocupa Turcia, aleasa de 49% dintre intervievati, Grecia, cu 48% si Bulgaria, cu 44%.
In urmatorii trei ani, insa, in opinia managerilor chestionati, Bulgaria va ocupa locul doi, dupa Romania, cu 52% intentii de investitii. Reprezentantii Ernst &Young apreciaza ca, in 2007, nivelul investitiilor straine va ajunge la 6,5 - 7 miliarde de euro, fata de 8,6 - 9 miliarde atrase in 2006, avand in vedere faptul ca privatizarile sunt aproape de sfarsit. (Gilda POPA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.