Grupul Renault asteapta ajutoare de stat si masuri fiscale de incurajare pentru demararea unei investitii intr-un centru tehnologic linga Pitesti. „Renault doreste sa investeasca 450 de milioane de euro", a declarat ieri ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a precizat ca in acest moment se discuta pe marginea conditiilor formulate de firma franceza. „Exista un set de solicitari. Se doreste dezvoltarea infrastructurii in zona, acordarea unor ajutoare de stat, masuri fiscale de incurajare, solutii de protectia mediului", a spus Vladescu.

„In functie de investitie vom stabili ajutoarele de stat. Nu s-a luat o decizie privind limitele, dar trebuie intii sa fim siguri ca se investeste aceasta suma. Oricum, schema de ajutor de stat va fi elaborata cu acordul Comisiei Europene", a aratat ministrul Finantelor.

„Nu am cerut nici un fel de facilitati fiscale. Pur si simplu, am cerut stabilirea unui cadru, a unei foi de parcurs, care sa reglementeze desfasurarea acestei investitii astfel incit sa se respecte legislatia romaneasca si cea europeana", a spus vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.