Declaratia lui Oprea a venit pe fondul unor informatii vehiculate ieri, potrivit carora istoricul ar fi urmat sa fie audiat la CNSAS, pentru a da lamuriri suplimentare legate de dosarul sau. "Din cate am inteles, domnul Turianu face mare caz de faptu
Declaratia lui Oprea a venit pe fondul unor informatii vehiculate ieri, potrivit carora istoricul ar fi urmat sa fie audiat la CNSAS, pentru a da lamuriri suplimentare legate de dosarul sau. "Din cate am inteles, domnul Turianu face mare caz de faptul ca in dosarul unui prieten de-al meu, Caius Dobrescu, alaturi de care am fost anchetat de Securitate in 12 august 1988, as fi dat o declaratie. Este o declaratie, asa cum am dat foarte multe, nu numai una, la Securitate, cand eram sub ancheta", a explicat Oprea pentru Mediafax. In opinia lui Marius Oprea, cel vinovat de raspandirea acestor informatii ar fi fost Corneliu Turianu. "Turianu incearca sa convinga Colegiul sa fiu audiat. Este vorba de o diversiune murdara pe care sunt nevoit sa o comentez. Este un atac foarte dur al lui Turianu, motivat de faptul ca, la randul meu, nu l-am menajat pe Turianu. El este cel care a provocat enorm de multe greutati privind deconspirarea Securitatii, pentru ca el a introdus sintagma <<securitatea ca politie politica>>", a acuzat istoricul. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.