Astfel, Gheorghe Luca si-a construit o vila la marginea drumului european E85 (foto), la iesirea din Bacau, spre Roman. Aici, pe marginea drumului au fost construite mai multe case. Insa toate gardurile caselor sunt construite in linie, cu exceptia c
Astfel, Gheorghe Luca si-a construit o vila la marginea drumului european E85 (foto), la iesirea din Bacau, spre Roman. Aici, pe marginea drumului au fost construite mai multe case. Insa toate gardurile caselor sunt construite in linie, cu exceptia celui al lui Luca, ce iese in fata cu 2,30 metri, ocupand trotuarul. "Poti merge pe trotuar pana la casa lui Luca. Toti vecinii si-au construit gardurile in linie dreapta, numai Luca ocupa domeniul public. Au fost facute sesizari la primarie, dar nu se iau masuri pentru ca este sef la Politia din Bacau", a declarat Constantin Ignatescu, unul dintre vecini.
Adjunctul Inspectoratului de Politie nu este la prima abatere de acest gen. In anul 2003, inspectorii primariei au savarsit un abuz pentru ca Gheorghe Luca sa-si poata extinde proprietatea. Au fost scoase din sertare doua cereri depuse de doi veterani de razboi care solicitau in baza legislatiei in vigoare cate 500 de metri patrati de teren in vederea construirii unei locuinte. Batranii au depus cererile in 1994 dar au fost chemati sa-si primeasca terenurile abia in 2003, deoarece Luca avea nevoie de teren. Unul din batrani a primit terenul intr-o balta adanca de un metru, iar altul a primit o fasie de teren lata de un metru, o parcela care inconjura pe doua laturi casa lui Luca. Asta in conditiile in care legea prevede ca veteranii au dreptul sa primeasca loturi de casa de cate 500 metri. Numai ca cele doua terenuri erau tocmai bune pentru ca Luca sa-si completeze proprietatea. Batranii nu au vazut terenurile deoarece au fost contactati in ziua in care trebuia sa fie pusi in posesie de familia Luca, ce a cumparat suprafetele. Unul dintre veterani, Vasile Pusca, a povestit ca atunci cand a ajuns la primarie, titlul sau de proprietate se afla in mana lui Gheorghe Luca si nu i-a fost inmanat de un angajat al municipalitatii, asa cum era normal. "Bucuros, dupa atatia ani de asteptare, am plecat la primarie insotit de baiatul meu deoarece am vederea foarte redusa si m-am prezentat la domnul Ifrim, la cadastru, unde mi s-a spus sa astept pe hol. Dupa scurt timp a aparut un cetatean cu o mapa sub brat, care a venit direct la noi zicandu-ne: "Hai sa ne impacam cu pamantul fara prea multe discutii. Va dau 25 de milioane de lei intrucat terenul este prost, este mlastina". Dupa aceea ne-a chemat la masina pentru a merge la notar. Precizez ca acel domn a venit cu titlul meu de proprietate in mana cand am plecat la notar. Cand am ajuns la notar, actele erau facute, notarul a tras un sertar de unde a scos un teanc de hartii pe care m-a pus sa le semnez fara ca eu sa stiu ce era scris in ele si fara sa mi le citeasca. Ulterior, am aflat ca cetateanul se numeste Luca Gheorghe si lucreaza la Politia Bacau", sustine Vasile Pusca intr-o intampinare depusa la Judecatoria Bacau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.