Victor Hanescu nu a contat in disputa cu francezul Richard Gasquet, care l-a invins pe roman fara sa oboseasca.

De ani buni Romania se lupta sa supravietuiasca in Grupa Mondiala a Cupei Davis, iar in 2007 lucrurile nu par a se schimba. Meciul Victor Hanescu - Richard Gasquet, primul al intilnirii cu Franta, disputat ieri la Clermont-Ferrand, ne-a aratat cit de in urma am ramas in tenisul mondial si de ce nu putem emite pretentii macar la calificarea in turul secund.

Fara sa forteze, francezul s-a impus in numarul minim de seturi. Cu un procentaj sclipitor al punctelor realizate din primul serviciu, 80%, el a cistigat cu 7-5, 6-2, 6-2, in timp ce Hanescu s-a remarcat doar prin numarul asilor serviti, 12.

Diferente prea mari

De altfel, intentia compatriotului nostru a parut sa fie mai mult de a-i rezista lui Gasquet decit de a-l invinge, complexul de inferioritate fiind dat probabil si de pozitiile din clasamentul ATP ale combatantilor: 755 - Hanescu vs 16 - Gasquet. Doar 93 de minute a reusit insa Victor sa-l tina in teren pe francez, la capatul lor invingatorul declarind: „Eram favorit azi si e bine ca am dat aripi echipei".

La rindul sau, antrenorul nejucator al francezilor, Guy Forget, a explicat de ce Hanescu nu a putut sa-l invinga pe Gasquet prin laude aduse propriului jucator: „Richard este mult mai solid decit anul trecut. El a progresat mult atit la nivelul jocului, cit si fizic si, de asemenea, este constant in timpul jocului". Ieri, Gasquet a accelerat progresiv ritmul, iar ultimul set l-a cistigat in doar 31 de minute. Seara zilei de ieri a fost incheiata de meciul lui Andrei Pavel cu Sebastien Grosjean, terminat dupa inchiderea editiei.

Dublul, ultima sansa

Astazi, de la ora 14.45, se va juca meciul de dublu, iar in cazul in care perechea Florin Mergea / Horia Tecau nu va reusi sa ii invinga pe francezii Arnaud Clement si Michael Llodra sintem pe cale sa ne pregatim din nou pentru toamna, cind se joaca barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala.

Fara Nadal si Federer Sezonul de iarna al Cupei Davis este lipsit de primii doi jucatori ai lumii, partida Elvetia-Spania disputindu-se fara ca in teren sa se intilneasca Roger Federer si Rafael Nadal. Primul se afla in conflict cu federatia din tara sa, iar celalalt s-a accidentat cu citeva zeci de minute inainte de primul joc, cu Marco Chiudinelli. Astfel, a fost inlocuit cu Fernando Verdasco, jucator care a pierdut primul meci in patru seturi.