Claudiu Saftoiu, seful Serviciului de Informatii Externe, intentioneaza sa renunte la terenul de 1.000 de metri patrati cumparat la Soveja.

Surse din apropierea SIE spun ca scandalul izbucnit in urma dezvaluirilor din presa, potrivit car
Claudiu Saftoiu, seful Serviciului de Informatii Externe, intentioneaza sa renunte la terenul de 1.000 de metri patrati cumparat la Soveja.

Surse din apropierea SIE spun ca scandalul izbucnit in urma dezvaluirilor din presa, potrivit carora Saftoiu si-a cumparat un teren la o licitatie organizata de Primaria Soveja dupa ce a facut lobby pentru asfaltarea drumului spre statiune, l-ar fi determinat pe seful spionilor sa renunte la achizitie.

Voia o casa de vacanta

Pretul la care si-a adjudecat licitatia anul trecut a fost de opt lei pe metru patrat, pretul de pornire fiind de 2,6 lei. Saftoiu, originar din judetul Vrancea, spunea ca vrea sa-si construiasca o casa de vacanta la Soveja.

La aceeasi licitatie si-au mai cumparat pamint prefectul de Vrancea, Ion Oprea, si seful Politiei Vrancea, comisarul-sef Viorel Serbanoiu, cu acelasi pret: opt lei metrul patrat. Primaria Soveja a motivat ca terenurile, aflate intr-un peisaj deosebit, au fost evaluate la preturi atit de mici din cauza faptului ca nu au utilitati. Totusi, pe piata libera, un metru patrat de pamint ajunge la 15-20 de euro, in functie de apropierea de sosea.

Claudiu Saftoiu a recunoscut ca a facut lobby pentru asfaltarea soselei Tisita-Soveja, in perioada in care era consilierul presedintelui Basescu.

El a primit un memoriu de la primarul din Soveja, pe care l-a inaintat Ministerului Transporturilor. La scurt timp, lucrarile la soseaua Tisita-Soveja au fost reluate si finalizate. (C.O.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.