Capitan al Nationalei in partida cu Moldova, "Briliantul" a declarat ca amicalul de miercuri seara nu a fost unul edificator. "Sunt multumit ca am castigat si ca avem inca o victorie in palmares. Acest meci de pregatire ne-a dat satisfactie mai mu
Capitan al Nationalei in partida cu Moldova, "Briliantul" a declarat ca amicalul de miercuri seara nu a fost unul edificator. "Sunt multumit ca am castigat si ca avem inca o victorie in palmares. Acest meci de pregatire ne-a dat satisfactie mai mult din punct de vedere al scorului. Un meci cu Moldova nu spune mare lucru. Nu poti spune dupa un asemenea meci ce sanse avem cu Olanda", a spus Mutu.
Mutu (foto) a apreciat totusi ca victoria obtinuta in fata Moldovei (2-0, goluri Mazilu si Mutu) este una de moral pentru "tricolori" in perspectiva intalnirii cu Olanda. "Daca jucam cu Italia bine si pierdeam, probabil moralul ne-ar fi scazut. Obiectivul meu e acelasi mereu, sa duc echipa nationala la victorie, prin goluri, pase de gol sau o alunecare la locul potrivit", a completat Mutu. Acesta a mai spus ca se astepta sa fie huiduit de suporteri. "Ma gandeam ca ma vor injura, dar ca o sa dau eu un gol, doua, si gata! Daca dai totul pe teren, te aplauda. Este un public mai sensibil. Suporterii te iubesc, dar te si contesta, nu conteaza ca e Bucuresti sau alt oras", a declarat Mutu. La randul sau, Ionut Mazilu s-a declarat bucuros de faptul ca a revenit cu gol in echipa nationala. "E bine ca am revenit dupa atat timp, mai ales cu gol. Nu pot spune ca sunt suparat pe suporteri, dar nu mi se pare normal sa incepi sa huidui. S-au obisnuit, probabil, asta e mentalitatea. Nu au nici rabdare. Toata lumea a crezut ca daca jucam cu Moldova vom da gol la prima faza sau ca ei se vor da la o parte", a spus Mazilu, care a marcat miercuri al doilea gol al sau pentru prima reprezentativa. Florentin Petre a declarat ca Romania a reusit sa se impuna in fata Moldovei datorita jocului mai bun din repriza secunda. "A fost greu la inceput, dar dupa pauza am jucat mai bine, am inceput sa pasam si ne-am impus. A fost un antrenament bun si nu se compara cu ce o sa fie in Olanda. Nu mi se pare normal ca jucatorii nationalei sa fie huiduiti, pentru ca venim aici cu sufletul. Nu conteaza unde jucam, important este sa ne incurajeze", a spus Fl. Petre. Razvan Cocis considera ca jocul cu Moldova este unul care da sperante Romaniei in vederea meciului cu Olanda, iar Paul Codrea a spus ca nu i se pare normal ca jucatorii echipei nationale sa fie huiduiti de public, cu atat mai mult cu cat rezultatele sunt bune. Adrian Cristea considera ca echipa nationala are o valoare mai mare decat cea aratata in amicalul cu Moldova, in timp ce Laurentiu Rosu a declarat ca important in meciul de verificare cu Moldova a fost faptul ca Romania si-a creat ocazii si a reusit un joc bun.
Alarma pentru Piturca
Selectionerul a declarat dupa meci ca s-a vazut o lipsa de pregatire fizica la jucatorii sai, dar s-a aratat multumit de evolutia lui Ad. Cristea si Mazilu. "Am intalnit o echipa care a facut tot posibilul sa nu ia gol. Ma asteptam la un joc de uzura din partea Moldovei, asa cum a aratat in prima repriza. A fost un meci destul de greu, dar concluziile le voi trage dupa cateva zile, dupa ce voi vedea din nou meciul pe caseta video. Se vede o lipsa de forma fizica la unii dintre jucatori, dar sper ca totul sa se remedieze pana la ora jocului cu Olanda. Am introdus 20 de jucatoi in acest meci si am fost, sa spunem, multumit de unii fotbalisti, precum Cristea, care nu a evoluat rau, sau Mazilu, care a revenit din nou cu gol la nationala. S-a vazut o diferenta de concentrare si motivatie, fata de situatia in care am fi intalnit intr-un meci amical nationala Italiei", a mai spus Piturca. Acesta a adaugat ca Tamas si Ghionea au gresit: "Nu au fost nesincronizari in timpul jocului, au fost greseli personale grave. Nu trebuie sa fim diplomati, Tamas a gresit de doua ori, iar Ghionea o data".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.