Ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov (foto), a prezentat in fata Dumei de la Moscova un plan impresionant de marire a capacitatii militare a Federatiei Ruse, informeaza Agentia Rusia la Zi. Ministrul Ivanov a aratat cu satisfactie ca in 2007 bug
Ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov (foto), a prezentat in fata Dumei de la Moscova un plan impresionant de marire a capacitatii militare a Federatiei Ruse, informeaza Agentia Rusia la Zi. Ministrul Ivanov a aratat cu satisfactie ca in 2007 bugetul apararii va fi de 821 miliarde de ruble, in timp ce in 2001 bugetul total se ridica la doar 214 miliarde. Pentru anul 2015 se preconizeaza alocarea a cinci trilioane de ruble, bani cu care se va proceda la o inlocuire a 45 la suta din dotarea tehnica a armatei si flotei. La capitolul achizitii pe 2007, lista prezentanta de Ivanov este urmatoarea: 17 rachete balistice intercontinentale; 7 batalioane de tancuri si 13 motorizate. Pana in 2015 vor fi cumparate: cateva zeci de instalatii de lansare si puncte de comanda pentru fortele de rachete strategice; peste 50 de sisteme mobile de rachete Topol-M; 50 de bombardiere strategice; peste 100.000 de automobile. Ministerul rus al Apararii mai are in plan finalizarea constructiei sistemelor de lansate Angara si Soiuz-2, crearea unui sistem de spionaj cosmic, comunicatii, retransmisii, topogeodezie, depistarea lansarii rachetelor balistice de generatie noua. (Agentia "Rusia la zi")


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.