Selectionerul Victor Piturca sustine ca suporterii huiduie jocul prost al tricolorilor, fiind inspirati de lecturile unor ziare.

Nationala a obtinut o victorie de palmares cu Moldova (2-0, goluri Mazilu si Mutu in minutele 75 si 88) in ultimul meci de pregatire inaintea partidei cu Olanda din preliminariile Euro 2008, insa prestatia modesta a tricolorilor i-a facut pe fani sa scoata la atac huiduielile. „Asta este reactia fireasca a suporterilor care citesc anumite ziare. De citeva luni, s-au lansat acuze la adresa mea ca nu este selectionat George Ogararu si, atunci cind scirtiie jocul, unii de-abia asteapta sa-si verse nervii. Sint caracteristice noua, romanilor, aceste reactii", a raspuns Piturca atunci cind a fost intrebat de ce a fost huiduit Cosmin Contra. Selectionerul l-a atacat dur si pe Ogararu, care si-a permis sa faca galagie: „Sa-mi ceara mie socoteala Ogararu? Asta-i culmea! Este o problema care nu ma intereseaza, am lucruri mai importante de facut. Oricum, nu a fost fluierata echipa, ci un singur jucator, Contra".

Prea putini protestatari

Pacea de la Bucuresti a durat pina in minutul 23, cind o centrare gresita a lui Contra a dat tonul la injuraturi, fiecare atingere de balon a acestuia declansind un imens cor pe Stadionul National, care a gazduit un ultim meci inainte de a fi demolat de buldozerele primarului Adriean Videanu.

Paradoxal, Piturca a fost deranjat si de numarul mic de spectatori, desi injuraturile ar fi avut alti decibeli daca asteptarile selectionerului nu ii erau inselate. „Ma asteptam la 50-60.000 de spectatori, pentru ca echipa venea dupa victoria cu Spania. In Italia, daca se juca, se vindeau 100.000 de bilete si nu este normal pina la urma sa vina atit de putini la noi", a spus antrenorul, care prefera sa dispute meciurile de acasa in provincie.

Frunza bate apropouri

Multumit a fost de Mazilu si de Cristea si a constatat o lipsa de pregatire fizica a tricolorilor, acuzindu-i de greseli punctuale pe Tamas si Ghionea. Concluziile finale le va trage dupa citeva zile, insa atacantul Viorel Frunza a pus punctul pe i: „Nationala Romaniei si-a facut datoria, dar cu Olanda ii trebuie mult mai mult ca sa cistige. In prima repriza, am reusit sa le punem probleme. Echipa Romaniei a jucat atit cit i-am permis noi".

Bilete electronice pentru Olanda Suporterii care vor sa asiste la meciul selectionatei Romaniei contra Olandei, contind pentru preliminariile Campionatului European din 2008, sint nevoiti sa-si cumpere bilete exclusiv pe cale electronica. Tichetele pot fi achizitionate doar de pe site-urile www.bilete.ro si www.biletefotbal.ro.