Liderului celui mai temut grup mafiot din Bucuresti, Ion Balint, zis Nutu Camataru, i-a fost redusa substantial pedeapsa, de la noua ani la doi ani de inchisoare, miercuri, de catre Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care este condamnat pentru sechestrare de persoane, inselaciune si proxenetism.
Totusi, Nutu Camataru nu se va putea bucura prea curand de libertate deoarece el mai are o luna de executat dintr-o alta pedeapsa de sase ani de inchisoare, primita in 2004. De asemenea, pedeapsa fratelui sau, Vasile Balint, zis Sile Camataru, a fost redusa cu doi ani, de la 15 la 13 ani de inchisoare, iar a mamei celor doi frati, Smaranda Stoica, cunoscuta sub porecla de Mimi Camatareasa, de la cinci ani cu executare la doar trei ani cu executare. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a declarat recurs, ieri, impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, contestatia urmand a fi motivata dupa ce instanta isi va redacta sentinta.
Absolvit de orice vina
Mai mult, instanta Curtii de Apel Bucuresti a inlaturat si obligarea lui Nutu Camataru la plata despagubirilor catre una din persoanele jefuite de gruparea sa, precum si sechestrul pe doua imobile ale acestuia. In minuta instantei privind admiterea apelului declarat in dosarul Camatarilor se arata ca se inlatura obligarea lui Ion Balint la plata despagubirilor morale si materiale catre Shaul Peleg, cel care a reclamat ca a fost talharit de oamenii fratilor Camataru. Atunci, Nutu Camataru impreuna cu Silviu Dudita, Florin Grigore, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Elena Cerga i-au furat lui Peleg mai multe bunuri (bijuterii, ceas, medicamente, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei si o geanta din piele cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase). Totodata, Nutu Camataru scapa si de sechestrul asigurator pus pe imobilele ce-i apartin, din comuna Gruia, sat Santu Floresti, judetul Ilfov si din comuna Mogosoaia, judetul Ilfov. Concret, Curtea de Apel Bucuresti il absolva de orice vina pe Nutu Camataru in jefuirea lui Shaul Peleg. "Instanta constata executata in intregime pedeapsa aplicata si dispune punerea de indata in libertate a lui Ion Balint daca nu este arestat in alta cauza", se arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti, emisa miercuri. Pe de alta parte, instanta devine parca oarba si lasa nesolutionata actiunea civila formulata de Gheorghe Radu Voiculescu, una dintre partile vatamate din proces. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins apelurile partilor civile Shaul Peleg, Marian Moraru, Jenica Manescu si societatea Zaharul SRL, dar si cererile lui Nicolae si Virginia Panduru de scoatere de sub sechestru si restituirea unor bunuri.
Nici "locotenentii" Camatarilor nu au fost uitati
Alaturi de Nutu Camataru, baronul lumii interlope, unul dintre membrii gruparii, Marin Constantin, a fost pus in libertate si i s-a suspendat sub supraveghere executarea pedepsei de sase ani de inchisoare. De asemenea, instanta i-a inlaturat sporul de pedeapsa de un an de inchisoare, Tatianei Ceremus, care a fost condamnata la patru ani de inchisoare. Irina Cerga a fost condamnata la sase ani de inchisoare pentru lipsire de libertate, reducandu-i-se de la opt la sase ani de inchisoare pedeapsa aplicata pentru savarsirea infractiunii de talharie. Lui Marian Simireanu i-a fost inlaturat sporul de pedeapsa de sase luni de inchisoare urmand a executa sase ani de inchisoare. Angela Stoica a fost condamnata la 12 ani de inchisoare, dar instanta constata revocarea gratierii conditionate a pedepsei de doi ani de inchisoare aplicata de Judecatoria Sectorului 5, in anul 1999, intr-un alt dosar penal. Magistratii Tribunalului Bucuresti i-au condamnat in iulie 2005 pe membrii Clanului Camatarilor la o pedeapsa totala de 189 de ani de inchisoare pentru talharie, santaj, sechestrare de persoane, camatarie, taxe de protectie, trafic de persoane si proxenetism.