Pe plan global, 146 de operatori de telefonie ofereau servicii 3G la sfarsitul anului 2006, 96 din acestia modernizandu-si retelele 3G pentru a le face de zece ori mai rapide decat sistemele initiale, conform grupului GSA, care uneste o serie de come
Pe plan global, 146 de operatori de telefonie ofereau servicii 3G la sfarsitul anului 2006, 96 din acestia modernizandu-si retelele 3G pentru a le face de zece ori mai rapide decat sistemele initiale, conform grupului GSA, care uneste o serie de comercianti si producatori de infrastructura si echipament pentru operatorii de telefonie mobila.
Conform informatiilor publicate de GSA, peste 100 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din 67 de state beneficiaza de servicii 3G.
Folosirea serviciilor 3G este importanta pentru operatorii de telefonie mobila, deoarece aceste retele ofera posibilitatea descarcarii mai rapide a videoclipurilor, melodiilor si datelor.
Acest segment este singurul care mai ofera posibilitati de crestere pentru operatorii de telefonie mobila pe pietele dezvoltate, unde aproape fiecare adult poseda un telefon mobil si efectele cresterii numarului de convorbiri sunt anulate de necesitatea aplicarii unor reduceri, pentru a face fata pietei caracterizata de concurenta si reglementari din ce in ce mai dure.
Conform grupului de cercetare Informa, adoptarea serviciilor 3G in anii ce au urmat lansarii acestui servicii a fost mult mai rapida decat cea a serviciilor GSM de a doua generatie, lansate in 1990.
La patru ani de la lansare, serviciile 3G au atras cu 50% mai multi clienti decat serviciile GSM in aceeasi perioada dupa lansarea din 1990. Momentan insa, cresterea abonatilor la serviciile GSM este mult mai mare decat a abonatilor pentru serviciile 3G, in mare parte datorita popularitatii serviciilor de telefonie mobila pe pietele in curs de dezvoltare, unde telefoanele pot fi cumparate la sume mai mici de 40 de dolari, sume de trei sau patru ori mai mari decat cele pentru telefoanele cu capabilitati 3G.
Operatorii de telefonie mobila din lume beneficiaza de 2,7 miliarde de clienti, doar din China si India fiind inregistrati aproximativ sase milioane de noi abonati in fiecare luna, majoritatea fiind interesati de serviciile GSM.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.