Nimic necurat pana aici. Dar, desi in zona pretul unui metru patrat de teren se apropie de 50 de euro, seful SIE l-a luat cu 8 RON, adica de douazeci de ori mai ieftin. Primarul, desi cunostea la perfectie pretul zonei, a pornit licitatia de la 2,6 R
Nimic necurat pana aici. Dar, desi in zona pretul unui metru patrat de teren se apropie de 50 de euro, seful SIE l-a luat cu 8 RON, adica de douazeci de ori mai ieftin. Primarul, desi cunostea la perfectie pretul zonei, a pornit licitatia de la 2,6 RON. Este ceea ce noi, jurnalistii, numim o licitatie servita sau o licitatie cu adresa. Totul era pregatit pentru ca Saftoiu si - se va vedea - alti doi companioni sa castige licitatia. Cum "baietii destepti" ne cred pe noi, astialalti, prosti, ca sa inghitim galusca, s-au mai prezentat la licitatie, cum spuneam, alti doi ofertanti. Prefectul de Vrancea, Ion Oprea si seful IPJ Vrancea, comisarul-sef Viorel Serbanoiu. Mai lipsea Marian Oprisan de aici, ca sa fie tacamul complet! Culmea, cei trei, Saftoiu, Oprea si Serbanoiu liciteaza toti, in plic, acelasi pret: 8 RON. Asa ca terenul s-a impartit intre ofertanti, Saftoiu luand, insa, partea leului. Interesanta este, in acest sens, declaratia obedienta a primarului Costel Plesa: "Imi pare rau ca domnului Claudiu Saftoiu nu i-am dat terenul gratuit. Trebuia sa il declar fiul satului, cetatean de onoare si legea imi permitea sa ii dau terenul cu titlu gratuit. Dar domnul Saftoiu nu a fost de acord cu aceasta idee si a platit 80 de milioane lei vechi pentru cei o mie de metri patrati de teren. Merita sa primeasca terenul gratis, deoarece ce a facut domnul Saftoiu pentru Soveja, nu a facut nimeni. Dansul a facut lobby ca drumul Tisita-Soveja sa fie modernizat", a declarat primarul din Soveja, Costel Plesa.
Extraordinar! Deci Saftoiu, ditamai seful SIE ar fi meritat sa primeasca teren pe daiboj, sa fie declarat fiul satului Soveja, fiind suspect ca a facut trafic de influenta pentru a moderniza cativa km de drum. Pe care drum, probabil, va circula cu girofaruri si motociclisti, alaturi de prefect si comisarul-sef, cand isi va vizita proprietatea. Dar pentru ceilalti locuitori ai comunei Soveja, cu adevarat "fiii satului", ce-a facut primarul? Le-a dat cumva teren gratis? Cand ei, saracii, presteaza zi de zi, pe bune, pentru comuna lor. Daca ar fi stiut de licitatie, multi dintre ei s-ar fi prezentat si ar fi oferit mai mult de 8 RON pe metru patrat. Si eu, probabil ca alaturi de mine vreo doua milioane de romani, as fi participat la licitatia asta sa "cumpar" teren in Soveja. Este, insa, evident ca terenul era pentru tripleta Saftoiu - Oprea - Serbanoiu. Este, din nou, evident ca Saftoiu, daca nu era distinsul sot al doamnei Saftoiu, consilier prezidential, nu prindea postul de sef al SIE cat ii haul si bargaul... Or, este pentru a treia oara evident ca din postura de simplu muritor, Claudiu Saftoiu nu pupa teren la 8 RON pe metru patrat in Soveja nici daca-l cara cu lopata. Ce-i si mai interesant e ca primarul Plesa declara cu nonsalanta ce abuz ar fi putut comite el, ridicandu-l pe Saftoiu in rang de "cetatean de onoare", postura in care sotul Adrianei ar fi putut primi teren gratis.
Ma-ntreb, acum, daca un Eminescu, un Caragiale, la vremea lor, sau ca sa fim mai actuali cu valorile neamului - si, de ce nu?! - mai populari, un Gica Hagi, un Ilie Nastase, ori o Nadie Comaneci au primit terenuri gratis? Daca nu, e grav. Ei sunt, cu adevarat, cetateni de onoare. Oriunde in Romania. Daca da, iar e grav. Inseamna ca Saftoiu face parte din galeria marilor romani... Chiar daca a trebuit sa plateasca 8 RON pe metru patrat pentru asta. Or, cat de mare e Saftoiu, cred ca s-a lamurit toata lumea la recenta si asa-zisa "criza a ostaticilor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.