Decizia privind crearea unei localitati in Insula Serpilor a fost luata inca la 5 iulie 2006 de Consiliul regional Odesa. Oficial, localitatea "Belai" face parte din raionul Chilia si se va subordona Consiliului municipal Vilkovo. In insula Serpilor,
Decizia privind crearea unei localitati in Insula Serpilor a fost luata inca la 5 iulie 2006 de Consiliul regional Odesa. Oficial, localitatea "Belai" face parte din raionul Chilia si se va subordona Consiliului municipal Vilkovo. In insula Serpilor, ce masoara 17 hectare si pe care nu exista vegetatie si apa, locuiesc in prezent cel mult 155 de persoane, dintre care 50 sunt militari, informeaza agentia ucreaineana ProUa.
Statutul Insulei Serpilor face obiectul unui proces intre Ucraina si Romania la Curtea Internationala de la Haga. Bucurestiul afirma ca Insula Serpilor nu este o insula, ci o stanca, neavand drept la zona economica exclusiva, partea ucraineana facand eforturi sa demonstreze contrariul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.