Grupul Google, a carui cifra de afaceri este compusa aproape in totalitate din venituri provenite din publicitate, a inregistrat un profit anual de 3,07 miliarde de dolari in 2006, cu mult peste cele 1,46 miliarde de dolari inregistrate in 2005, cifr
Grupul Google, a carui cifra de afaceri este compusa aproape in totalitate din venituri provenite din publicitate, a inregistrat un profit anual de 3,07 miliarde de dolari in 2006, cu mult peste cele 1,46 miliarde de dolari inregistrate in 2005, cifra totala de afaceri fiind de 10,6 miliarde de dolari.
in al patrulea trimestru Google si-a triplat profitul net, inregistrand 1,03 miliarde de dolari, fata de nivelul de 372 milioane dolari pentru aceeasi perioada a anului precedent.
Aceasta crestere substantiala in ultimul trimestru al 2006 este datorata in parte unei modificari a esalonarii platii impozitelor la sfarsit de an. Aceasta performanta marcheaza prima data cand Google inregistreaza profituri nete trimestriale de peste un miliard de dolari.
"Performanta noastra impresionanta in al patrulea trimestru demoonstreaza soliditatea continua a modelului nostru economic", a declarat presedintele grupului, Eric Schmidt, citat de comunicatul emis de Google.
Google a beneficiat in al patrulea trimestru de o majorare cu 80% a veniturilor obtinute din publicitatea prin paginile proprii, pana la nivelul de 1,98 miliarde dolari, aceasta suma reprezentand o treime din veniturile companiei.
Veniturile provenite din mesajele publicitare plasate pe site-urile partenere (care utilizeaza sistemul de plasare automata a mesajelor publicitare) s-au ridicat pana la 1,2 miliarde dolari, ceea ce reprezinta o crestere de 50% fata de aceeasi perioada a anului 2005, insa 80% din aceasta suma este platita site-urilor partenere.
Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet, raspunzand, zilnic, la peste 100 de milioane de cautari. Google a fost fondat in 1998 si are un capital social de 25 de milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.