Intr-un interviu acordat pe site-ul Federatiei Franceze de Tenis, Ilie Nastase nu le da prea multe sanse lui Andrei Pavel&Co. in infruntarea cu elevii lui Guy Forget, din primul tur al Grupei Mondiale.

Cum vedeti meciul?

Intr-un interviu acordat pe site-ul Federatiei Franceze de Tenis, Ilie Nastase nu le da prea multe sanse lui Andrei Pavel&Co. in infruntarea cu elevii lui Guy Forget, din primul tur al Grupei Mondiale.

Cum vedeti meciul?

Pentru noi, nu prea bine.

Franta porneste ca favorita pe hirtie. Poate sa-i confere acest lucru incredere deplina in victorie?

Cupa Davis este o competitie aparte. Franta este favorita, dar noi nu venim sa pierdem. Jucatorii nostri ar putea profita de un exces de incredere al francezilor.

Sinteti nelinistit fata de viitorul echipei Romaniei, tinind cont ca numarul 1, Andrei Pavel, se apropie de sfirsitul carierei?

Da si nu. Pentru moment, noi ne facem probleme pentru a ramine in Grupa Mondiala. In ceea ce-l priveste pe Pavel, este adevarat ca se apropie de finalul carierei si ca va trebui sa-l inlocuim. Exista insa numerosi jucatori care evolueaza bine, precum Sabau sau Crivoi. Numarul doi al nostru, Victor Hanescu, a fost grav accidentat la coloana vertebrala si va reveni tocmai la acest meci.

In Romania, unde este situat tenisul in raport cu fotbalul sau celelalte sporturi?

Ca in toate tarile latine, fotbalul este primul, de departe. In ceea ce ne priveste, tenisul este ajutat mult prea putin. Astazi, cuvintul de ordine il reprezinta banii privati.

Care sint atuurile Romaniei in Cupa Davis?

Forta noastra este Pavel. El mi-a spus ca vrea sa mai joace anul acesta. Iar daca va merge bine, va ramine pe teren si anul viitor.

Care este, dupa parerea dumneavoastra, forta echipei Frantei?

Faptul ca poate alinia trei echipe diferite de acelasi nivel.

Care sint obligatiile dumneavoastra ca presedinte?

Misiunea mea este extrem de simpla: trebuie sa gasesc sponsori. Fac asta de zece ani. Sper sa gasesc parteneri pe termen lung, si nu doar pentru un an-doi, pentru ca astfel nu poti pune o baza solida. De exemplu, cele 30 de turnee ITF, pe care le organizam, costa federatia peste 600.000 de euro. Pentru noi, asta reprezinta o suma astronomica.

Ion Tiriac este implicat?

Nu. Ion organizeaza turneul de la Bucuresti. Este o problema de bani, pe care el ii scoate din buzunarul propriu. Turneul sau ajuta mult federatia. Sper ca el il va mentine la Bucuresti, iar eu ii voi multumi pentru asta.

Va mai amintiti de perioada in care jucati in Cupa Davis?

Cind eram doar un pusti, visam sa joc pentru tara mea. In plus, tenisul este un sport individual, astfel ca singura modalitate de a juca in echipa este in Cupa Davis. Pentru mine, Cupa Davis a fost mult mai importanta decit turneele de Grand Slam. Prima oara cind am jucat la Roland Garros a fost in Cupa Davis.

Urmaresc romanii meciurile de Cupa Davis?

Categoric, da. Este ca si cind echipa de fotbal joaca la Cupa Mondiala.

Veti fi prezent la Clermont Ferrand?

Voi absenta in prima zi din motive profesionale, dar voi fi in tribuna miine si duminica.

Care este pronosticul dumneavoastra?

Cred ca Franta va cistiga, dar nu stiu cu ce scor.

Dublu cu Mergea si Tecau Victor Hanescu este cel care va juca primul meci al Romaniei impotriva Frantei, in turul intii al Grupei Mondiale a Cupei Davis. Adversar ii va fi, astazi de la ora 14.00, la Clermont-Ferrand, cel mai bun jucator al gazdelor, Richard Gasquet, al 16-lea ca valoare in clasamentul ATP. Firesc, celalalt jucator de simplu al Romaniei este Andrei Pavel, care il are adversar pe Sebastien Grosjean (45 ATP), insa este interesanta alegerea lui Florin Segarceanu si a lui Adrian Marcu pentru proba de dublu, ei urmind sa-i trimita in teren pe Florin Mergea si pe Horia Tecau. Cistigator in concursul de juniori de la Wimbledon, acest cuplu a jucat un singur meci in Cupa Davis, obtinind o victorie istorica in Ecuador, acum patru ani, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala. In septembrie 2006, Mergea si Tecau au jucat ultima oara pentru Romania, la Brasov, cind au pierdut in fata perechii Victor Crivoi / Victor Ionita. In Franta, miine (ora 14.45), ei ii vor intilni pe experimentatii Arnaud Clement si Michael Llodra, care tocmai au jucat finala la Heilbronn. Duminica, Pavel va juca cu Gasquet, iar Hanescu cu Grosjean. (D.S.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.