Seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, a dat explicatii, ieri, in fata Congresului de la Washington, in legatura cu acuzatiile potrivit carora Iranul ar fi furnizat arme militiilor irakiene. In contextul in care SUA acuza regimul iranian ca f
Seful diplomatiei americane, Condoleezza Rice, a dat explicatii, ieri, in fata Congresului de la Washington, in legatura cu acuzatiile potrivit carora Iranul ar fi furnizat arme militiilor irakiene. In contextul in care SUA acuza regimul iranian ca furnizeaza fonduri, echipamente si tehnologii militiilor siite irakiene, congresmenul republican Ron Paul a criticat interventionismul Administratiei Bush, denuntand "escaldarea" atacurilor verbale americane la adresa Iranului. "Acuzatiile lipsite de probe in legatura cu intentiile nucleare ale Iranului ne aduc aminte de acuzatii false impotriva Irakului, formulate inainte ca noi (americanii) sa invadam aceasta tara", a declarat Ron Paul, unul dintre cei mai acizi critici ai razboiului din Irak, din randurile taberei republicane, care s-a asociat, luna trecuta, unei initiative din Congresul majoritar democrat pentru a preveni atacarea Iranului. Rice a sustinut ca SUA nu sunt singurele care acuza Iranul, adaugand ca Marea Britanie a procedat de aceeasi maniera. Ea a reiterat acuzatiile, dar tot fara a aduce probe. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.