Mama natura s-a impotrivit cu cerul si cu pamintul ca proiectul Cosmos al lui Vadim Tudor, destinat „sa micsoreze suferinta omeneasca, animala si vegetala", sa inceapa din eter reeducarea publicului sau tinta.

Proiectul „de anvergura" Cosmos TV, „nu o televiziune de buzunar sau debara cum zic unii"- tine sa-i precizeze ordinul de marime directorul sau executiv, doctorul Ciprian Tanasescu - „s-a considerat ca trebuie sa existe" inca din februarie 2005. Pina sa ajunga sa-l lanseze insa in februarie 2007 ca pe un post de televiziune aflat „sub semnul crucii", neprevazutul si-a bagat de multe ori coada in planurile senatorului Vadim Tudor, patronul sau spiritual, si ale colegului sau de partid Dan Claudiu Tanasescu, patronul oficial. Fiul celui din urma, dr. Ciprian Tanasescu, povesteste cum echipa Cosmos TV a trebuit sa se lupte cind cu cerul, cind cu pamintul, si iar cu hirtogararia si cu banii ca sa poata scoate postul in eter. „Dupa cum stiti, 2005 a fost un an cu inundatii multe, multe. Noi aici ne aflam la subsol si am beneficiat de ele din plin. Prin august, dupa ce demontasem toata aparatura, instalasem luminile, cabluri, camerele in platou, faceam probe si alte minunatii din astea, ne trezim ca era apa de 30 cm in platou. Investisem in aparatura citeva sute de mii de euro, am carat cu circa totul la etaj!", spune dr. Tanasescu cum au trebuit sa salveze investitia din Calea Serban Voda, de la subsolul Fundatiei de Tineret - „nu ma intrebati ca nu stiu care!"-, unde inainte de a-si instala Cosmos TV cartierul general se tinea o rockoteca.

Amenintati de obuze

A doua oara, mama natura a dat lovitura pe acoperis. „Partea proasta e ca acelasi lucru s-a intimplat si la nivelul acoperisului, care e mai vechi, apa s-a infiltrat, a inceput sa ajunga in camerele pe care noi le amenajasem si ne-am trezit ca trebuie alocati bani si pentru refacerea acoperisului", a mai trecut inca niste pierderi financiare colaterale pe raboj dr. Ciprian Tanasescu. N-au fost ultimele, caci echipa Cosmos TV a descoperit sub pamint ca ar fi putut deveni oricind praf de stele. „Sapind in jurul cladirii sa facem izolatia, muncitorii au gasit un cuib de obuze ramase din al Doilea Razboi Mondial. Erau citeva, dar erau de ajuns! Am chemat genistii, a fost alta fanfara si alta parada cu chestia asta, sa vina sa le dezamorseze!", spune directorul Tanasescu. Ocupata sa securizeze cladirea, echipei Cosmos TV i-a trecut timpul in 2005, dar in 2006 a hotarit sa se apuce serios de treaba si sa dea gata televiziunea. „Ne-a expirat licenta in februarie 2006, din cauza acestor mici piedici si a trebuit sa depunem un nou dosar la CNA, am luat-o de la capat cu hirtogararia ca sa obtinem o alta licenta, care a iesit in iunie 2006", isi aduce aminte Ciprian Tanasescu cind s-a incheiat primul capitol din istoria zbuciumata a crearii Cosmos TV.

Directorul Jolly Joker

Ciprian Tanasescu spune ca s-a implicat de la inceput in punerea pe roate a proiectului Cosmos, dar in momentul in care CNA i-a interzis senatorului Vadim Tudor sa fie patron si director al postului tv, medicul a acceptat propunerea de a fi directorul postului, desi nu si-a lasat meseria si „activeaza ca medic zi de zi la o policlinica particulara din centrul Capitalei". „Mie-mi displace aceasta expresie «a conduce postul». Astea sint functii care pot aparea pe o bucata de hirtie, dar care pe mine nu ma definesc. Eu intodeauna m-am considerat un Jolly Joker, omul de care este nevoie pentru a rezolva o anumita problema, omul potrivit la locul potrivit. Asa am fost toata viata mea, de ce m-as schimba acum?", nu face concesii fiul senatorului PRM Dan Claudiu Tanasescu. Slab si desirat, un flower power cu ghiuluri si bratara din aur, cu parul mare si cret, imbracat in blugi strimti si geaca Top Gun, doctorul Tanasescu da glas principalului obiectiv al echipei Cosmos TV. Sa salveze de la dezastru cultural natia romana: „Daca noi, cei implicati in mass-media, nu reeducam publicul nostru tinta, s-ar putea peste 10-20 de ani sa ne trezim ca reactii de genul pe care le-am auzit la copiii de liceu, intrebati cine e Eminescu habar n-aveau, nu numai ca s-ar putea perpetua, dar si amplifica si ar putea deveni de-a dreptul periculoase pentru identitatea noastra de romani!"