Povestea de dragoste dintre Ryan O'Neal si frumoasa actrita Farrah Fawcett a inceput in 1979. Desi tineri, frumosi, bogati si celebri, viata lor impreuna a fost una marcata de nenumarate intamplari dramatice, de la dependenta de droguri pana la te
Povestea de dragoste dintre Ryan O'Neal si frumoasa actrita Farrah Fawcett a inceput in 1979. Desi tineri, frumosi, bogati si celebri, viata lor impreuna a fost una marcata de nenumarate intamplari dramatice, de la dependenta de droguri pana la tentative de sinucidere, cancer si leucemie. Recentele evenimente ai caror protagonisti au fost membrii clanului O'Neal sunt cele legate de tentativa lui Ryan O'Neal, 65 de ani, de a-si impusca fiul, Griffin, in timpul unor certuri de familie.
Culmea ironiei este ca nefericitul incident s-a petrecut la numai o zi dupa ce familia O'Neal primise o veste buna - Farrah, diagnosticata cu cancer anal, a aflat chiar in ziua in care a implinit 60 de ani ca s-a vindecat. Impresionanta lista de scandaluri de familie, probleme de sanatate, incalcari repetate ale legii i-a facut pe multi sa se intrebe daca nu cumva este vorba chiar despre un blestem in cazul clanului O'Neal.
Avocatul si vechiul prieten al lui Ryan O'Neal, Kent Schaffer, a declarat pentru un post de televiziune american ca nu crede ca este vorba despre un blestem, ci, mai degraba, despre "un sir interminabil de ghinioane. Abia aflase Farrah ca s-a facut bine si apoi nenorocirea s-a abatut asupra lui Ryan".
Dar fiica lui Ryan si a actritei Joanna Moore, Tatum O'Neal, este convinsa ca este vorba despre un blestem si dezvolta acest subiect chiar in cartea autobiografica "A Paper Life". "Am cazut si eu prada depresiei si dependentei care pare sa fie blestemul familiei mele", scrie ea. Tatum, care a avut ani de zile o relatie extrem de incordata cu tatal sau", a recunoscut ca a incercat sa se sinucida si ca a fost dependenta de droguri. Un alt eveniment extrem de dramatic din viata ei a fost scandalosul si intens mediatizatul divort de tenismenul John McEnroe, in urma caruia a pierdut pentru o vreme si custodia celor trei copii ai lor.
Fratele lui Tatum, Griffin, 42 de ani, a ajuns dupa gratii pentru ca nu s-a supus pedepsei de a efectua munca in folosul comunitatii pentru implicarea sa, in 1986, in tragicul accident nautic in care si-a pierdut viata Gian-Carlo Coppola, fiul regizorului Francis Ford Coppola. In 1989 a primit o alta condamnare dupa ce a fost prins baut la volan iar in 1992 a mai stat o vreme dupa gratii pentru ca a tras mai multe focuri de arma in masina iubitei sale de atunci.
Probleme fara sfarsit
Nici Redmond, unicul fiu pe care Farrah si Ryan il au impreuna, nu a scapat de "blestem", avand la randul lui probleme cu drogurile.
Schaffer spune ca nu este in nici un caz vina parintilor. "Am petrecut o gramada de timp impreuna si pot sa va spun cu mana pe inima ca Farrah si Ryan s-au implicat intotdeauna in problemele copiilor lor. Nu au fost niciodata genul de parinti care sa intoarca spatele copiilor si i-au ajutat chiar si atunci cand multi alti parinti ar fi spus ca s-a depasit orice masura. (..) Aceasta familie s-a confruntat cu multe probleme de-a lungul anilor, dar intotdeauna Ryan si Farrah au stiut sa le fie aproape copiilor lor", spune Schaffer.
Ashley Rothschild, care se ocupa de imaginea multor staruri de la Hollywood, spune ca familia O'Neal are nevoie urgenta de terapie. "De asemenea, publicul trebuie sa stie ca ei incearca sa-si rezolve problemele. Daca vor incerca sa se convinga ca nu este vorba despre un blestem, problemele vor continua cu siguranta", precizeaza Rothschild.
In iunie 1997, milioane de telespectatori au urmarit stupefiati prestatia lui Farrah Fawcett in cadrul show-ul de televiziune al lui David Letterman. Gesturile acesteia, incorenta exprimarii, chicoteala prosteasca l-au lasat perplex pe Letterman si i-au facut pe multi sa afirme ca Farrah era drogata.
Dar Ryan si Farrah s-au straduit sa ramana o familie in ciuda tuturor necazurilor din viata lor. Ryan a fost diagnosticat cu leucemie in 2001, iar Farrah cu cancer anal in 2006. S-au sustinut reciproc si au reusit treptat sa-si depaseasca problemele de sanatate. "Au fost si momente bune si momente rele in acesta relatie, dar eu am fost prima persoana pe care a anuntat-o in momentul in care a fost diagnosticata. O iubesc de 25 de ani si ea stie acest lucru", a povestit Ryan pentru ziarul britanic "The Mail".
La randul ei, dupa nenumarate cure de dezintoxicare, Tatum, detinatoarea unui premiu Oscar pentru rolul din "Paper Moon", a reusit sa-si relanseze cariera artistica si sa recastige custodia copiilor.
"Se afla intr-un moment al vietii lor cand trebuie sa-si accepte si dramele, si bucuriile din viata lor. E trist insa ca Ryan are din nou probleme, dar sunt convins ca va reusi sa le depaseasca cu bine", mai spune avocatul Schaffer. Nu este insa prima data cand O'Neal este acuzat ca-si agreseaza fiul. Se pare ca, in urma unei izbucniri nervoase, actorul si-a lasat fiul fara doi dinti din fata pe cand acesta avea numai 14 ani. Oricum, se pare ca Tatum a descris perfect in cartea sa destinul familiei O'Neal: "anumite razboaie nu se vor termina niciodata".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.