In conditiile in care in primavara este de asteptat un nou reviriment al violentelor rebelilor talibani, un oficial american prezent la reuniunea NATO de la Sevilla a subliniat ca "de data aceasta trebuie sa fie ofensiva aliatilor''. El a mentionat ca, deocamdata, nu exista planuri privind cresterea numarului de trupe americane din Afganistan.
O reuniune a ministrilor Apararii din tarile membre NATO a inceput ieri la Sevilla, avand ca principala tema de discutie rolul NATO in provincia sarba Kosovo dupa adoptarea noului ei statut si problema suplimentarii fortelor militare detasate in Afganistan. Reuniunea coincide cu implinirea a 25 de ani de la aderarea Spaniei la NATO si la lucrarile ei iau parte 35 de delegatii, intre care 26 reprezentand tarile membre, sapte reprezentand "Dialogul Mediteraneean" (Algeria, Egipt, Iordania, Israel, Maroc, Mauritania si Tunisia), apoi Rusia si Afganistan.
Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, participa la reuniunea NATO de la Sevilla. Sorin Frunzaverde va avea o interventie, in cadrul RIMAP, pe tema "Operatiuni NATO", si o alta in cadrul Consiliului NATO-Rusia. (G.D.)