Conducerea Parlamentului ii solicita presedintelui Basescu sa retracteze afirmatiile privind favorizarea unor infractori prin adoptarea unor legi.

Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au adoptat ieri o declaratie prin care ii solicita sefului statului sa iasa public si sa-si retraga afirmatiile calomnioase facute la adresa Parlamentului. Traian Basescu a afirmat marti, la bilantul DNA, ca „exista oameni politici care nu fac altceva decit legi pentru infractori". Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a aratat ca Parlamentul a adoptat citeva sute de legi, toate promulgate de Basescu, „deci ar insemna ca este partas cu noi".

Declaratia a fost adoptata cu 18 voturi pentru, 2 contra (PD) si o abtinere (Daniela Popa - PC). Imediat dupa sedinta Birourilor Permanente, liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, a declarat ca solicitarea facuta presedintelui este „excesiva" si a criticat modul in care s-a organizat sedinta, spunind ca ea a fost anuntata „cu foarte putin timp inainte".