Clipa lui Don Quijote
Maine, la ora 12.00, la sala de expozitii a Universitatii Dalles, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie "Don Quijote", organizata de Maria Stefanescu si Dan Puric, cu imagini din spectacolul "Don Quijote" de la Teatrul National din Bucuresti. "Exista in aceasta expozitie de fotografie (deschisa pana pe 22 februarie) o ingenuitate rara, acel ceva nemarcat de ambitii profesionale si lipsit de premeditari care-ti daruieste clipa de intalnire fericita dintre viata inalta a actorului pe scena si secunda declansarii aparatului de fotografiat. In acest sens, Maria Stefanescu iti da sentimentul ca fotografiaza clipa, nu numai din afara scenei, ci si de pe scena, ca un partener invizibil de teatru, dar si din interiorul actorului, fotografiindu-si parca propriul suflet.", declara regizorul spectacolului, Dan Puric. (M.A.)
Teatrul Pensionarilor
Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, ArCuB, impreuna cu Asocitia pentru Cultura, Arta si Turism "Sabin Fagarasanu (ACTA) si Teatrul Nottara lanseaza proiectul "Teatrul pensionarilor", la initiativa ACTA. In cadrul acestuia urmeaza sa fie prezentate spectacole de teatru, in care distributa va fi formata, in cea mai mare parte, din actori pensionari. Primul spectacol din cadrul proiectului, comedia "Puslamaua" de Pierre Chesnot, este regizata de George Motoi si ti are in distributie pe actorii Irina Mazanitis, Ileana Cernat, Mihai Ciuca, Giliola Braileanu, Gabriela Toader, Jeanine Stavarache si Mircea Nicolae Cretu. Premiera va avea loc pe 9 februarie, la ora 18.30, la Sala "Horia Lovinesvcu" a Teatrului Nottara. (M.A.)
Penciulescu vine la TNB
Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala "Ion Sava" din cadrul Teatrului National Bucuresti anunta ca regizorul si profesorul Radu Penciulescu va conduce intre 22 februarie si 3 martie 2007 un atelier de creatie, bazat pe tragediile shakespeariene "Richard II", "Richard III" si "Macbeth", cu tema "Puterea legitimeaza?". Vor putea participa 20 de artisti: sase regizori, sapte actrite, sapte actori. Pot aplica actori si regizori profesionisti avand minimum trei ani de la absolvire si varsta maxima de 40 de ani.
Atelierul se va tine in doi timpi, zilnic. Doritorii sunt invitati sa se inscrie pentru selectie cu un CV, o fotografie (actorii) si o motivatie mai detaliata, care sa justifice interesul pentru acest atelier. inscrierile se fac pana pe 15 februarie. Mai multe informatii la tel./fax 310. 15. 18 si e-mail tnb.art@gmail.com. (I.P.)