Doi adolescenti, cu varste de 16 si 17 ani, din Tulcea, sunt acuzati de trafic de droguri, dupa ce au recunoscut ca au vandut canabis pentru a face rost de bani. "Cei doi adolescenti, care provin din familii cu o situatie financiara buna, au recunosc
Doi adolescenti, cu varste de 16 si 17 ani, din Tulcea, sunt acuzati de trafic de droguri, dupa ce au recunoscut ca au vandut canabis pentru a face rost de bani. "Cei doi adolescenti, care provin din familii cu o situatie financiara buna, au recunoscut in fata parintilor ca au comercializat canabis pentru a face rost de bani de discoteca, dar au marturisit ca nu s-au drogat niciodata", a declarat Victor Grigoras, procuror-sef al Biroului Teritorial Tulcea din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. El a mai spus ca cercetarile politistilor si procurorilor tulceni au inceput in iulie 2004, in urma unor sesizari conform carora intr-un bar din Tulcea s-ar comercializa droguri, iar, dupa o luna de cercetari, li s-au alaturat procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta. Cei doi adolescenti ofereau, gratis, intr-o prima faza, bucati de canabis, cultivate in ghivece, pe care cumparatorul trebuia sa le fiarba in lapte, apoi sa le usuce si sa le amestece cu tutun, canabisul urmand apoi sa fie vandut cu 100.000 lei, doza, clientilor. Pentru canabisul uscat, tinerii traficanti cereau 150.000 lei pe doza, insa scadeau pretul pana la 50.000 lei, in urma negocierilor. (G.T.)
Retinut pentru viol
Un tanar din comuna gorjeana Balteni a fost retinut de politisti, fiind acuzat ca si-a fi violat mama. Lucian Gabriel P. are 22 de ani si locuia impreuna cu mama sa. Tanarul nu lucra nicaieri si obisnuia sa mai bea. El a declarat ca in astfel de momente isi pierdea controlul. Astfel, miercuri seara, s-a intors de la carciuma baut si, pentru ca se mai certase anterior cu mama sa, a devenit agresiv. El a declarat ca a aflat de la politisti ca a violat-o pe femeia care i-a dat viata. Mama tanarului a anuntat Politia, iar ancheta a confirmat faptele de violenta la care aceasta a fost supusa. Barbatul este acuzat de incest si risca sa stea cel putin zece ani in inchisoare. (B.C.G.)
Arestat pentru proxenetism
Patronul unui club de stripease din localitatea nemteana Turturesti a fost prins si arestat, fiind acuzat ca a castigat peste doua miliarde de lei exploatand sexual mai multe dansatoare angajate in localul sau. Vasile Mugurel Branza, in varsta de 24 de ani, din Girov-Neamt, patron al clubului de striptease din Turturesti, era cautat de politistii nemteni pentru ca se sustragea urmaririi penale intr-o ancheta in care era acuzat de proxenetism si trafic de persoane. Judecatorii Tribunalului Neamt au decis, ieri, arestarea preventiva a patronului pentru 30 de zile, sub acuzatiile de constituire in grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2003 -2004, Branza si alti cinci complici ar fi organizat o retea mafiota prin intermediul careia douasprezece tinere ar fi fost recrutate si exploatate sexual in Romania, Germania si Austria. Fetele ar fi fost angajate in cadrul localului lui Branza ca dansatoare si apoi ar fi fost obligate sa aiba relatii sexuale contra cost cu clientii clubului nemtean. (G.T.)
Noi expertize in cazul Peter
Procurorii care ancheteaza cazul Teo Peter ar putea dispune efectuarea unei noi expertize tehnice privind circumstantele accidentului, in urma obiectiilor formulate de rudele acestuia cu privire la primul raport. Anchetatorii romani analizeaza observatiile formulate in scris de membrii familiei lui Teo Peter, nemultumiti de unele concluzii ale raportului de expertiza tehnica efectuata in acest caz. Rudele au contestat concluziile cu privire la viteza pe care ar fi avut-o masina puscasului marin, in momentul in care a intrat in intersectia in care a avut loc ciocnirea cu taxiul in care se afla Teo Peter. Potrivit legii, in urma analizarii acestor obiectii, procurorii le pot admite sau nu. In cazul in care se va ajunge la concluzii contradictorii, procurorii pot dispune o a treia expertiza. Concluziile finale vor fi trimise si anchetatorilor americani. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.