Codrut Seres, fostul ministru al Economiei si Comertului, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General pentru a-si continua declaratia inceputa saptamana trecuta in dosarul privatizarilor strategice. Seres a declarat la intrare ca va discuta cu anchetat
Codrut Seres, fostul ministru al Economiei si Comertului, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General pentru a-si continua declaratia inceputa saptamana trecuta in dosarul privatizarilor strategice. Seres a declarat la intrare ca va discuta cu anchetatorii despre proiectul de lege privind vanzarea a 8% din actiunile Petrom catre angajati. Potrivit fostului ministru, vanzarea a fost benefica pentru salariati si s-a realizat cu respectarea tuturor procedurilor din Ministerul Economiei si Comertului. Cat despre discutia pe care ar fi avut-o cu Stamen Stancev referitoare la acest proiect de lege, Seres a evitat sa comenteze, spunand ca vrea mai intai sa vada transcrierea convorbirii. De asemenea, intrebat despre relatia pe care ar fi avut-o cu Ministerul Justitiei pe tema proiectului de lege, Codrut Seres a declarat ca aceasta a fost marcata de mai multe conflicte. El a mentionat ca spera sa vada probele din dosar la care se face referire in rezolutia de incepere a urmaririi penale. Totodata, Seres a adaugat ca detine un certificat ORNISS prin care poate avea acces la informatii de siguranta nationala, certificat pe care avocatul sau nu il detine. La iesirea de la audieri, dupa mai bine de trei ore, Codrut Seres a declarat ca procurorii l-au lasat sa asculte una dintre inregistrarile convorbirilor telefonice ale bulgarului Stamen Stancev. Seres a spus ca nu poate confirma sau infirma convorbirea pe care a avut-o cu consultantul bulgar si ca "e o discutie telefonica in limba engleza dintre un domn, asa cum este transcrisa convorbirea aflata la dosar, si Stamen Stancev. Sigur, sunt unele elemente care ar fi putut avea legatura cu persoana mea, dar e foarte greu sa-ti amintesti". Cu privire la intrebarile pe care i le-au adresat procurorii despre mai multe privatizari facute in timpul mandatului sau, fostul ministru a spus ca "acestea sunt pertinente si nu poti sa-i banuiesti de intentii ascunse pe reprezentantii justitiei romane".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.