Compania Nationala Posta Romana a fost scoasa de Guvern, ieri, de pe lista societatilor economice monitorizate, la numai cateva zile dupa ce sindicatele din domeniu au cerut in strada acest lucru, pentru a putea negocia liber salariile si angajari
Compania Nationala Posta Romana a fost scoasa de Guvern, ieri, de pe lista societatilor economice monitorizate, la numai cateva zile dupa ce sindicatele din domeniu au cerut in strada acest lucru, pentru a putea negocia liber salariile si angajarile de personal.
"Avand in vedere cresterile de profit pe care Posta Romana le-a inregistrat in ultimii doi ani, nu exista nici un argument de ordin economic pentru mentinerea companiei pe lista societatilor monitorizate de Guvern", a declarat directorul general al companiei, Dan Mihai Toader, citat de Mediafax.
Sindicatele din Posta si Comunicatii amenintau, in luna decembrie a anului trecut, cu blocarea activitatii, la inceputul lunii ianuarie 2007, cerand scoaterea companiei de pe lista societatilor monitorizate de Fondul Monetar International. Pe de alta parte, sindicalistii nu sunt de acord cu privatizarea companiei, pentru ca Romania ar trebui sa astepte privatizarea societatilor similare din alte tari europene prospere, pentru a putea lua exemplul acestora. Postasii au pichetat, marti, prefecturile din toata tara si au anuntat ca, vineri, vor recurge la o alta forma de protest.
Proteste oprite
Presedintele Federatiei Sindicatelor din Posta, Matei Bratianu, ne-a declarat ieri ca aprecieaza faptul ca actualul Executiv a "reparat greseala si abuzul pe care le-a comis Guvernul Nastase in momentrul in care a inclus Compania Posta Romana pe lista intreprinderilor monitorizate". "Pana la aparitia documentului oficial vom opri actiunile de protest pregatite pentru zilele urmatoare, iar in momentul aparitiei documentului le vom anula", a mai spus Bratianu.
Tot ieri, in sedinta Guvernului, de pe lista celor 49 de companii monitorizate au mai fost scoase, pe langa Compania Nationala Posta Romana, alte 32 de societati. "Decizia a fost luata pe baza analizei indicatorilor economico-financiari realizati de acesti operatori economici in perioada 2005-2006" a declarat ieri Camelia Spataru, purtatorul de cuvant al Guvernului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.