O curte de apel din SUA a decis ca mai mult de un milion de femei ar putea angaja o actiune colectiva impotriva Wal-Mart, numarul unu mondial in domeniul marii distributii. Se profileaza astfel cel mai mare proces pentru discriminare sexuala din isto

O curte de apel din SUA a decis ca mai mult de un milion de femei ar putea angaja o actiune colectiva impotriva Wal-Mart, numarul unu mondial in domeniul marii distributii. Se profileaza astfel cel mai mare proces pentru discriminare sexuala din istoria Statelor Unite.

Reclamantele cred ca ar putea obtine despagubiri in valoare de mai multe miliarde de dolari si declara ca 1,6 milioane de femei care au lucrat in magazinele americane ale lantului Wal-Mart dupa 1998 s-ar putea constitui ca parte la aceasta actiune colectiva.

Betty Dukes, o femeie in varsta de 56 de ani, care le conduce pe reclamante si care lucreaza intr-un magazin Wal-Mart din estul orasului San Francisco, spune ca a tipat de bucurie, la locul sau de munca, in momentul cand a auzit vestea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.