Presedintele LPF sustine ca jucarea derby-ului cu Dinamo la 150 km de Bucuresti ar duce la confruntari fara precedent intre fanii celor doua formatii.

Consiliul de ministri din Italia s-a reunit ieri-seara in sedinta extraordinara pentru a adopta masuri impotriva violentei in sport dupa evenimentele tragice petrecute saptamina trecuta in Sicilia. Cea mai importanta prevedere, in conditiile in care aproape sigur meciurile se vor relua la sfirsitul saptaminii, se refera la interzicerea accesului pe arenele care nu respecta in totalitate normele de securitate.

FRF combate pasnic

In Romania, un asemenea criteriu ar face din toti microbistii virtuozi ai telecomandei, infrastructura fiind departe de standardele minime de siguranta. In aceste conditii, pina la investitiile in stadioane si adoptarea unor masuri legislative, FRF apeleaza la sentimentalisme. Aseara, la meciul cu Moldova, tricolorii au anuntat ca vor intra pe teren cu tricouri inscriptionate cu sloganul „Stop violentei in fotbal", afisind si un banner cu mesajul „Nu huliganilor pe stadioane! Da suporterilor adevarati".

LPF, prin vocea lui Mitica Dragomir, este mai radicala in ceea ce priveste eradicarea violentei. Presedintele Ligii a declarat pentru TVR 1 ca ar fi bine ca derby-ul Steaua - Dinamo sa se dispute cu portile inchise decit la 150 km de Bucuresti, asa cum a decis Comisia de Disciplina in urma scandalurilor provocate de fani la meciurile cu Poli Timisoara si cu Universitatea Craiova. „Mai bine le dai meci cu stadionul gol. Pai, se omoara pe stadion. Daca meciul Steaua - Dinamo se va juca in alta parte, va fi dezastru. Pe traseul acela, trebuie mobilizata toata jandarmeria tarii. Pai, cine o sa-i pazeasca?", a spus Dragomir, precizind ca in acest fel s-ar evita si „speculatiile referitoare la cistigarea campionatului".

Lupescu isi judeca subordonatii

Ionut Lupescu ataca problema in fond, declarind ca i se pare absurd ca doua comisii sa dea verdicte total opuse pe baza acelorasi regulamente. „Ceva este putred acolo. Partea proasta este ca se schimba in fiecare luna cite ceva la nivelul regulilor si sintem putin dezamagiti de Comitetul Executiv. Ar trebui mai multa rigoare. Chiar presedintii de cluburi au cerut pedepse mai aspre", a spus directorul general al FRF.