Nationala Romaniei nu a reusit sa treaca peste diferenta de valoare dintre Italia, adversara pe care trebuia sa o intalneasca ieri, la Siena, dar care a fost anulat, si Moldova, adversarul gasit repede de FRF pentru ca trupa lui Piti sa faca totus
Nationala Romaniei nu a reusit sa treaca peste diferenta de valoare dintre Italia, adversara pe care trebuia sa o intalneasca ieri, la Siena, dar care a fost anulat, si Moldova, adversarul gasit repede de FRF pentru ca trupa lui Piti sa faca totusi o miscare.
Mutu & Co. nu si-au putut pastra concentrarea si a rezultat un meci modest, controlat cu autoritate de "tricolori", dar fara mari ocazii de gol. Moldovenii au pus probleme de doua ori in primul sfert de ora, apoi si-au regasit conditia de echipa modesta, retragandu-se la cutie. Cu Mutu pus capitan in absenta lui Chivu, Nationala a combinat greu si incet si s-a apropiat prea putin periculos de poarta oaspetilor, iar cu trecerea timpului, putinii bucuresteni care nu au avut alta treaba ieri dupa-amiaza si au mers la Stadionul "National", aproximativ 5000 de oameni, si-au pierdut rabdarea si au inceput sa taxeze greselile "tricolorilor". Cel mai huiduit a fost, de departe, Cosmin Contra, acestuia fiindu-i reprosate declaratiile la adresa lui Ogararu, unul dintre concurentii sai pe post, dar nu a fost iertat nici Tamas, care a comis cateva erori hilare. De altfel, fundasul dreapta a fost fluierat la fiecare atingere de balon din minutul 20 si pana la final, insa selectionerul l-a pastrat pe teren toate cele 90 de minute, la fel ca si pe Mutu, care a venit odihnit dupa ce in Italia nu s-a jucat in weekend-ul trecut. Meciul se indrepta spre un egal rusinos pentru Romania, chiar daca era vorba doar de un meci amical, dar Mazilu (76) si Mutu (89) au punctat pentru linistea de moment a lui Piturca. Fara indoiala ca la urmatoarea partida, cea cu Olanda, de la Rotterdam, de peste o luna si jumatate, concentrarea si forma jucatorilor va fi alta, pentru ca adversarul va fi mult mai puternic, iar miza, trei puncte importante in preliminariile Euro 2008, este cu totul alta. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.