Scriitoarea britanica J. K. Rowling a declarat pe site-ul sau de Internet ca ii pare rau ca a trebuit sa puna capat lucrului la celebra serie de aventuri "Harry Potter", dupa 17 ani de munca, informeaza people.com.
"Charles Dickens a spus-o mai bine decat mine", a declarat Rowling, in varsta de 41 de ani: "Il priveste poate prea putin pe cititor sa stie cu ce tristete am pus penita jos la finalul unei sarcini care a durat doi ani; sau cum se simte un autor cand arunca o parte din el in lumea intunecata", l-a citat scriitoarea pe Dickens, adaugand "eu am facut-o timp de 17 ani". Rowling a anuntat pe 1 februarie ca cea de-a saptea si ultima parte a seriei, "Harry Potter and Deathly Hollows", va fi publicata pe 21 iulie.
Cartile din seria "Harry Potter" s-au vandut in 325 de milioane de copii in lumea intreaga si au fost traduse in 64 de limbi. Cel mai recent volum al seriei, "Harry Potter si Printul Semipur", s-a vandut in 2.009.574 de copii in Marea Britanie in prima zi de la lansarea pe piata. "Harry Potter and the Deathly Hallows" s-a situat pe primul loc in topul vanzarilor de carte de pe celebrul site Amazon, la doar opt ore dupa ce fanii au primit permisiunea de a-si rezerva un exemplar si ar putea deveni cea mai bine vanduta carte din istorie. "Chiar daca deplang sfarsitul ma simt implinita", a mai declarat scriitoarea, adaugand ca "dintre cele sapte carti <<Harry Potter and Deathly Hallows>> este preferata mea si este modul cel mai frumos de a incheia o serie". (D.M.V.)