Femeile prefera sa flirteze, si nu sa munceasca din greu pentru a avansa in cariera, este concluzia unui sondaj realizat de publicatia Harper's Bazaar. Studiul a mai scos la iveala faptul ca femeile prefera sa aiba ca sef un barbat, si nu o femeie, pentru ca vad in aceasta nu un superior ierarhic, ci concurentul principal.
In ciuda faptului ca femeile se plang adesea de faptul ca nu sunt tratate pe picior de egalitate cu barbatii la locul de munca, acestea ar prefera sa se bazeze pe latura feminina pentru a obtine ceea ce vor. 3 din 5 femei ar prefera sa aiba ca sef un barbat, in timp ce 86% ar prefera sa flirteze cu un coleg daca aceasta ar reprezenta o sansa de a avansa in cariera.
La studiu au participat 500 de femei angajate in posturi-cheie din domeniile finante, media si sanatate.
Acelasi studiu a scos la iveala faptul ca, desi femeile ajung in pozitii inalte, se complac deseori in a aborda comportamente tipic feminine. De exemplu, plang daca au pierdut ceva sau nu au reusit sa faca un lucru. 85% dintre participantele la studiu au recunoscut ca s-au inchis in toaleta pentru a plange.
33% dintre femei au recunoscut ca au pretins ca sunt mai putin inteligente pentru a flata ego-ul unui barbat si a putea avansa in cariera. Sapte din zece femei sunt de parere ca tocurile inalte le fac sa se simta mai puternice si increzatoare in modul in care administreaza lucrurile la slujba.
25% dintre femei au recunoscut ca "si-au tradat" o colega pentru a obtine anumite beneficii, aproape 70% au declarat ca au visat la momentul in care colegul va esua, in timp ce 20% dintre respondente au declarat ca si-au insusit munca altora.
Potrivit sondajului, exista un conflict intre mame si femeile fara copii la locul de munca. Jumatate dintre femeile fara copii au declarat ca mamele detin mai multa putere la birou. (Mediafax)