Data alegerilor pentru Parlamentul European a ramas stabilita pentru duminica, 13 mai 2007. Programul calendaristic incepe cu 90 de zile inainte, adica in data 12 februarie. Data limita pentru depunerea si inregistrarea propunerilor de candidaturi
Data alegerilor pentru Parlamentul European a ramas stabilita pentru duminica, 13 mai 2007. Programul calendaristic incepe cu 90 de zile inainte, adica in data 12 februarie. Data limita pentru depunerea si inregistrarea propunerilor de candidaturi, insotite de listele cu semnaturile de sustinere este 14 martie 2007.
Lista maxima va cuprinde 35 de candidaturi plus zece rezerve si va trebui insotita de 200.000 de semnaturi de sustinere din partea cetatenilor. Nu se vor putea depune liste de candidati independenti, nu se admit candidaturi independente pe listele partidelor politice, aliantele politice sau aliantele electorale. Propunerile de candidati vor fi aduse la cunostinta publicului pana la 15 martie 2007, formularea de contestatii privind inregistrarea sau respingerea candidaturilor va fi posibila pana la 28 martie 2007, iar Biroul Electoral Central va decide asupra ramanerii definitive a candidaturilor pana la 3 aprilie 2007. Campania electorala va incepe pe 13 aprilie. Votul va putea fi exercitat, la 13 mai 2007, intre orele 7.00-21.00. Persoanelor care se vor afla in sectia de votare la ora 21.00 li se va permite sa-si exercite dreptul de vot.
Efortul bugetar estimat pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European este de 80 milioane lei, dupa prima evaluare, iar suma va fi alocata din rezerva bugetara, a declarat, ieri,Victor Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. In sedinta de ieri a Executivului au fost aprobate o ordonanta de urgenta si opt hotarari de guvern, acte normative necesare pentru desfasurarea alegerilor europarlamentare. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.