Traian Basescu a gasit ieri un nou prilej, la bilantul DNA, pentru a critica Guvernul. El si-a exprimat speranta ca, in ceea ce priveste coruptia, actuala putere nu va rata sansa de a fi altfel decit a fost PSD intre 2000 si 2004. O declaratie redundanta, care, dincolo de plictis, mie cel putin imi provoaca iritare. De cind si-a inceput atacurile impotriva PNL, Traian Basescu a tot amintit de legaturile acestora cu oligarhii, cu grupurile de interese.

A avut dreptate, cel putin in privinta interventiei lui Tariceanu, la Parchet, pentru Dinu Patriciu. Ce ma intriga insa este faptul ca, pina acum, de la Cotroceni nu a fost produsa nici o dovada ca oligarhii, in afara de faptul ca au vrut sa se tina departe de gratiile inchisorii, au facut si bani de pe urma actualului Guvern. In fond, oligarhii moderni cu asta se ocupa: afaceri al caror profit il maximizeaza prin orice mijloace, mai ales pe spatele statului. Pina acum, povestea ALRO, spre exemplu, pare ceva mai clara in ceea ce priveste acest aspect: un grup de interese a cerut energie ieftina, iar institutia prezidentiala a marsat.

Ca sa nu mai vorbim despre coincidenta numita Cocos: de cind Alianta a cistigat puterea, cifra de afaceri a firmelor sotului Elenei Udrea, fosta consiliera a lui Basescu, a crescut mai ceva decit in povesti.