Pentru a obtine autorizatia sanitara de functionare, cabinetele medicale/de medicina dentara vor trebui sa respecte standarde minime de dimensionare a spatiilor, proiectul de lege fiind lansat ieri spre dezbatere publica de catre Ministerul Sanatatii
Pentru a obtine autorizatia sanitara de functionare, cabinetele medicale/de medicina dentara vor trebui sa respecte standarde minime de dimensionare a spatiilor, proiectul de lege fiind lansat ieri spre dezbatere publica de catre Ministerul Sanatatii. Pana acum, cabinetele medicale/de medicina dentara aflate in proprietatea publica sau privata a statului, au primit autorizarea sanitara de functionare, cu toate ca marea majoritate a spatiilor se aflau din punctul de vedere al dimensiunilor incaperilor sub normative, din cauza structurii cladirilor care le adapostesc. Prin urmare, de acum inainte, cabinetul medical va avea in componenta minima sala de asteptare, grup sanitar, sala de tratamente, cabinet de consultatii propriu-zis si spatii administrative. Sala de asteptare se va amenaja astfel incat fiecare loc de sedere sa beneficieze de o suprafata minima de 1/1,5 mp/persoana, in cazul cabinetelor pentru adulti, si 1,5/2 mp/persoana, in cazul cabinetelor pentru copii (inclusiv persoana insotitoare). Cabinetul de consultatii propriu-zis va avea o suprafata minima de 9 mp si acces la o chiuveta racordata la apa curenta, calda si rece. Este interzisa amenajarea de tavane false, iar unghiurile dintre pardoseala si pereti trebuie sa fie concave. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.