Tender poate parasi Romania
Omul de faceri Ovidiu Tender este liber sa paraseasca tara, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat ieri in privinta acestui lucru, respingand printr-o hotarare definitiva recursul procurorilor la decizia similara data de Tribunalul Bucuresti, in 25 ianuarie. Interdictia pentru Tender, de a parasi teritoriul Romaniei, a fost instituita din momentul eliberarii sale din arest preventiv, in 28 august 2006, iar pentru revocarea ei omul de afaceri a invocat motive legate de coordonarea afacerilor din strainatate. El si-a sustinut cererea spunand ca va fi prezent la fiecare termen al procesului si ca nu intentioneaza sa se sustraga de la judecata si nici sa fuga din tara, in conditiile in care are doi copii minori, este bolnav si are si alte afaceri in Romania. Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata si spalare de bani, in legatura cu mai multe infractiuni economice pe car le-ar fi comis. (Andrei GHICIUSCA)
Retinut dupa ce a dat foc unui politist
Un barbat care a provocat scandal intr-o discoteca si i-a dat foc politistului care a intervenit sa-l calmeze, a fost retinut si trimis, ieri, in fata instantei cu propunere de arestare preventiva. Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, sambata noaptea, Mihai F., in varsta de 36 de ani, din satul Lanurile, comuna Baraganu, a facut scandal in discoteca din localitate. Dupa ce un politist a intervenit, tanarul l-a stropit cu benzina dintr-un recipient de plastic si i-a dat foc. Omul legii a fost transportat la spital, unde i s-a stabilit diagonosticul "arsuri gradul I in zona cervicala, ambele maini, zona auriculara stanga". Potrivit Mediafax, agresorul s-a predat duminica la Politia Baraganu. Retinut pe baza unei ordonante a Parchetului Tribunalului Constanta, el a fost trimis, ieri, in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru tentativa de omor deosebit de grav si ultraj. (O.R.)
Vanatoare fatala
Secretarul filialei AJVPS Marghita, gasit impuscat, duminica, in timpul unei partide de vanatoare de mistreti a murit dupa ce s-a impuscat din greseala. Anchetatorii au stabilit ca arma s-a declansat accidental. Procurorul criminalist Florian Demian, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor a declarat ca secretarul filialei Marghita, Radu Bereteu, "s-a impuscat din greseala, cu propria arma". Barbatul a fost gasit mort in standul de vanatoare, cu arma cazuta langa el. "Secretarul AJVPS avea o arma mixta, cu alice si cu glont de plumb. Din cercetari rezulta ca, in asteptarea goanei, s-a sprijinit de arma incarcata, iar aceasta s-a descarcat accidental, glontul oprindu-i-se in inima dupa ce a trecut prin splina", a adaugat Demian. Autopsia a demonstrat ca glontul gasit in corpul vanatorului provenea din arma sa, iar traiectoria acestuia a fost de jos in sus, ceea ce a exclus varianta sinuciderii. Radu Bereteu, avea 45 de ani si era vanator de aproape 20 de ani. (O.R.)