Detinatorul drepturilor, Horatiu Nicolau, sustine ca Dogan e foarte interesat sa preia derby-urile din Liga I.

Ramase vacante dupa ce Telesport a reziliat contractul cu Televiziunea Romana, optiunile 1 si 4 ale drepturilor de televizare a meciurilor din campionatul intern de fotbal isi vor cunoaste cel tirziu azi noul „proprietar". Patronul televiziunii detinatoare, Horatiu Nicolau, nu se decisese ieri, desi a avut discutii avansate, inclusiv cu TVR, postul public sustinind oficial ca nu si-a onorat vechiul contract dintr-o eroare a contabilului. „Este o pozitie de comentat. Chiar daca a uitat contabilul sa plateasca - sper sa nu fie sanctionat -, TVR ar fi trebuit sa reactioneze in momentul in care am trimis somatie de plata. Pina acum, TVR a fost un partener serios, dar este o economie de piata", ne-a declarat Horatiu Nicolau.

„Oferte foarte bune"

Un concurent important pentru postul public pentru preluarea celor doua optiuni este noul post Kanal D, care, duminica seara, era foarte aproape de un acord cu Telesport. „Kanal D este una dintre televiziunile care au facut oferte bune", ne-a confirmat Horatiu Nicolau, care este presat de Liga Profesionista de Fotbal (LPF) sa ia o decizie. „Nu mai pot sa astept mult pentru ca trebuie realizat si tintarul pentru primele etape. Cel tirziu miine la prinz (n.r. - astazi) voi lua o decizie in acest sens", spune patronul Telesport. Liga Profesionista de Fotbal doreste sa stabileasca programul meciurilor televizate joi, intr-o sedinta cu toate posturile implicate.

Ancheta continua la Televiziunea publica Departamentul de comunicare si relatii internationale al TVR sustine ca ancheta referitoare la stabilirea celor vinovati pentru ca postul public a pierdut contractul cu Telesport e in desfasurare, la fel ca si la sfirsitul saptaminii trecute. Totusi, fata de comunicatele TVR de vineri, in care posibilii responsabili erau cautati doar printre angajatii Directiei Economice, ieri TVR a anuntat ca „sint luati in vizor factori de decizie din cadrul Directiei Economice si al Departamentului Sport". TVR a mai spus ca nu lipsa banilor a fost cauza pentru care nu s-a onorat contractul cu Telesport.