Una dintre cele mai importante artere de circulatie din Bucuresti, Bulevardul Unirii, va capata o noua infatisare, dupa ce primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, si edilul Capitalei, Adriean Videanu, au decis sa "rada" tot ce inseamna constructie provizorie, banci, cosuri de gunoi, si sa le inlocuiasca cu altele noi.
"Scapa", in schimb, carosabilul, operatiunea de reconfigurare rezumandu-se la zonele pietonale. Proiectul, elaborat la propunerea Primariei Sectorului 3 in colaborare cu Institutul Proiect Bucuresti, prevede replantarea totala a spatiilor verzi aferente bulevardului, desfiintarea constructiilor si amenajarilor cu caracter provizoriu (tonete, tarabe, materiale publicitare etc.), inlocuirea completa a mobilierului stradal (banci, cosuri de gunoi etc.) cu modele personalizate. Totodata, se vor amplasa limitatori de trafic (stalpisori) pentru excluderea circulatiei auto de pe trotuare si se vor realiza peste 500 de locuri de parcare la sol.
Proiectul prevede si executia unui ansamblu de fantani - simbol european - la intersectia dintre Bd. Unirii si Str. Anton Pann. "Realizarea completa a proiectului nu va afecta in nici un fel circulatia auto de-a lungul arterei principale si nici pe strazile adiacente. Dimpotriva, prin operatiunea care deja se desfasoara, se vor crea in spatele blocurilor adiacente Bulevardului Unirii platforme pentru parcari in locul garajelor amplasate neautorizat. Intregul proiect va fi derulat in cursul primelor 6 luni ale acestui an, la o valoare finala estimata de aproximativ 900.000 de euro. Astfel, se va da aceastei artere majore a Capitalei un aspect urbanistic modern, conform statutului de Capitala Europeana" ne-a declarat primarul Liviu Negoita.