Valea Prahovei-Rucar-Bran, cunoscuta pana nu demult ca fiind o zona in care sunt oferite servicii pentru activitati turistice, s-a dezvoltat, in ultimii ani, si pe segmentul serviciilor pentru turismul de afaceri. Multe din locatiile de cazare (hotel
Valea Prahovei-Rucar-Bran, cunoscuta pana nu demult ca fiind o zona in care sunt oferite servicii pentru activitati turistice, s-a dezvoltat, in ultimii ani, si pe segmentul serviciilor pentru turismul de afaceri. Multe din locatiile de cazare (hoteluri, cabanele, vilele si pensiunile) ofera acum logistica necesara organizarii conferintelor sau simpozioanelor. Intr-un info-tour, organizat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc in colaborare cu agentia de turism Magest Turism, au fost prezentate o serie de locatii unde proprietarii au inteles ca turismul de afaceri merita mai multa atentie. "Sunt multe evenimente organizate unde nu este neaparat nevoie de sali mari, ci de sali cu capacitate intre 10 si 40 de locuri. Aceste sali se gasesc si in zone mai putin cunoscute, cum ar fi in Bran, Moeciu sau Rucar", a subliniat Dragos Raducan, secretar general al FPTR. In ceea ce priveste preturile, acestea incep de la 70 de lei pentru o camera intr-o pensiune agroturistica pana la 75 de euro in hotelurile de trei stele, tarife care scad considerabil pentru grupuri organizate. La complexul Eden din Predeal, pretul de receptie al unei camere este de 65 de euro (cu jacuzzi), insa pentru grupuri discounturile acordate pot duce pana la pretul de 30 de euro/camera/ zi, iar pentru cele trei mese se poate negocia pana 25 de euro/zi/persoana. Hotelurile Rozmarin si Piemonte, vila Select si pensiunea Anotimpuri din Predeal, Piatra Craiului de la Paraul Rece sau "La Dolce Vita" din Bran sunt alte locatii potrivite pentru organizarea intalnirilor de afaceri. Pensiunile agroturistice sunt mai modeste, dar existenta unor sali unde se pot organiza conferinte le recomanda ca locatii pentru turismul de afaceri. Un loc deosebit pentru astfel de manifestari este Vila Bran unde, pe un spatiu de peste doua hectare, sunt construite opt vile, sali de conferinte, doua restaurante si multiple posibilitati de a petrece timpul liber. Un loc special destinat turismului de afaceri este Aquila Club din Rucar, care se intinde pe 6 hectare - trei vile, un hotel, restaurant si patru sali de conferinte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.