Ucisi de viroza
Patru persoane au murit din cauza virozelor respiratorii, in judetul Bacau, printre victime fiind si un bebelus de doua luni, care a murit acasa, parintii lui crezand ca are doar o simpla raceala, transmite corespondentul Mediafax. "Asemenea afectiuni sunt frecvente in aceasta perioada la copii si, netratate, pot da nastere la decese. In acest caz, o simpla viroza a declansat o afectiune foarte grava, bronhopneumonia, care trebuia tratata intr-un spital", a declarat dr. Marcel Badara, seful Serviciului de Medicina Legala Bacau. Angelica Campanu, de 37 de ani, din Margineni, si-a pierdut viata in urma unei raceli puternice, la cateva ore dupa ce a fost internata la Reanimare. Vasile si Anita Barbu, de 80, respectiv 79 de ani, din comuna Pancesti, au fost gasiti morti in locuinta, cauza mortii fiind viroza pulmonara. (C.P.)
Harta Bucurestilor, pe Internet
O harta a Capitalei, care va include toata trama stradala, peste 3000 de kilometri, precum si date privind indicatoarele si marcajele rutiere, va fi afisata pe Internet, incepand din luna mai. Harta va permite angajatilor Primariei Capitalei sa monitorizeze ceea ce se intampla in oras, prin actualizarea permanenta a Bancii de Date Urbane cu informatii privind indicatoarele, marcajele, regulile si restrictiile de circulatie. De acest proiect vor beneficia in mod special angajatii de la Administratia Strazilor, care vor putea gestiona informatizat activitatile de intretinere si semnalizare rutiera in Capitala. Si cetatenii vor putea accesa harta pe Internet, putand sa obtina, astfel, informatii referitoare la trafic si trasee. Realizarea proiectului se va face cu ajutorul fondurilor de la bugetul local si va constitui un suport pentru dezvoltarea altor lucrari bazate pe harta, cum ar fi managementul traficului. Proiectul de management al traficului urmeaza sa fie si el implementat, incluzand o monitorizare, prin camere video, a tuturor intersectiilor. (Magda SEVERIN)
+=Calea Mosilor s-a inchis
Incepand de astazi, Calea Mosilor din Capitala intra in reparatii, lucrarile de modernizare - atat a carosabilului, cat si a liniei 21 de tramvai - fiind programate sa dureze un an de zile. Va fi reabilitata si o parte din carosabilul de pe Bd. Carol I si va fi refacuta integral Str. Alexandru Paleologu, pana la intersectia cu Str. Corneliu Coposu. Iata graficul lucrarilor: tronsonul Bucur-Obor - strada Mihai Eminescu va fi realizat in perioada februarie - iulie; pe tronsonul cuprins intre Str. Mihai Eminescu si Bd. Carol I se va lucra in intervalul martie - august; tronsonul Bd. Carol I - Str. Alexandru Paleologu va fi reablitat intre lunile februarie si iulie 2007; iar durata lucrarilor pe tronsonul dintre Str. Alexandru Paleologu si Bd. Corneliu Coposu va fi septembrie - februarie 2008. Pe perioada lucrarilor de reabilitare, traficul rutier de pe Calea Mosilor se va desfasura numai pe doua benzi de circulatie. Vor fi montate indicatoare pentru interzicerea opririi si stationarii autovehiculelor. Politistii de la Brigada Rutiera si Politia comunitara din Sectorul 2 vor supraveghea respectarea masurilor impuse de indicatoarele rutiere si vor actiona pentru fluidizarea traficului.
(Magda SEVERIN)