Citiva spectatori zgribuliti si o ambulanta care se lasa asteptata zece minute pentru a acorda ajutor de urgenta unui gruzin grav accidentat. Jucatori de rezerva pedalind pe biciclete ergonomice la marginea terenului si nici un loc liber in templul rugby-ului, Twickenham. Simplificat, aceasta ar fi diferenta dintre Romania-Georgia (scor 17-20) in Cupa Europei pe Natiuni (CEN) si Anglia-Scotia (42-20) in Turneul celor 6 Natiuni, pentru a lua in calcul doar elementele adiacente sportului, comparatia executiilor tehnice fiind hazardata. Alaturi de victoria lejera a Frantei cu Italia, 39-3, au fost primele meciuri ale sezonului al carui virf va fi Campionatul Mondial din septembrie.

In ceea ce ne priveste, dupa infringerea umilitoare cu Georgia, nu putem lua in calcul decit varianta unui nou record negativ la finalul meciul cu All Blacks de la CM. De sase ani nu mai cistigasera gruzinii in fata „stejarilor", dar au facut-o de o maniera categorica simbata in Ghencea, obtinind, pe linga primele puncte in CEN, si Cupa Antim Ivireanu, un trofeu disputat traditional de cele doua grupari.

De partea cealalta, rugbistii romani pareau ca au venit in vacanta de la cluburile din Franta, orgoliul lor trezindu-se abia pe finalul reprizei secunde, cind au reusit sa reduca din diferenta. „Sper ca o astfel de palma ne va folosi pentru a ne reveni pina la CM, mai ales ca drumul pina la meciurile din competitia mondiala este scurt", a conchis capitanul Sorin Socol, recunoscind ca el si coechipierii sai au jucat deconcentrati, avind deja in programul pe 2007 prezenta la CM.

In Turneul celor 6 Natiuni, spectacol total, cu revenitul Johnny Wilkinson (foto) in forma maxima (27 de puncte, din 5 lovituri de penalizare, 2 transformari, un dropgol si un eseu!) si cu o Franta care si-a onorat statutul de favorita.

Ieri-seara, au intrat la placaje Tara Galilor si Irlanda. (V.D.)