Fosta conducere a Institutului National de Administratie (INA) este cercetata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fiind acuzata ca ar fi prejudiciat institutia cu patru milia
Fosta conducere a Institutului National de Administratie (INA) este cercetata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fiind acuzata ca ar fi prejudiciat institutia cu patru miliarde de lei vechi. Potrivit Corpului de Control al MAI, institutie in a carei subordine se afla INA, trei fosti directori generali, impreuna cu adjunctii si alte persoane din secretariatul general, ar fi cauzat prejudiciul prin plati ilegale care au fost acordate unor experti.
Controlul a vizat administrarea fondurilor institutiei si utilizarea patrimoniului INA. Astfel, procurorii ii cerceteaza pe Viorel Coifan, Pavel Nastase si Adrian Badila, fostii directori ai INA si pe Ana Maria Deliu, inspector resurse umane, invinuita pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. In urma controlului au fost identificati peste 50 de experti colaboratori, care au fost angajati fara concurs sau examen si care erau remunerati din fonduri proprii si subventii bugetare cu salarii stabilite in mod arbitrar. In acest caz au fost sanctionati 13 functionari ai INA, printre care sefii serviciilor economic si resurse umane, IT, administrativ si ai departamentului de Formare Continua, consilieri, experti. (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.