De curand, a incetat din viata Mihai Andrei, cunoscutul crainic, redactor, realizator de emisiuni, membru al echipei de jurnalisti de la Romania Actualitati, de dupa '89. Cu luciditate si onestitate, a incercat sa contribuie, prin largirea surselor d
De curand, a incetat din viata Mihai Andrei, cunoscutul crainic, redactor, realizator de emisiuni, membru al echipei de jurnalisti de la Romania Actualitati, de dupa '89. Cu luciditate si onestitate, a incercat sa contribuie, prin largirea surselor de informare, la contracararea influentei puternice si subtile a trecutului, mai ales asupra tinerilor... A stiut sa creeze o echipa, sa construiasca un spatiu de munca unde oamenii sa vina cu bucurie. Ne amintim si acum de biroul auster, cu usa mereu deschisa, unde puteai oricand sa intri in cautarea unui sfat sau pentru a te documenta. Cand in '96, din motive ce tin de tenebrele politicii balcanice postdecembriste, a fost scos din biroul de redactor-sef, majoritatea colegilor de la Rador s-au unit intr-o actiune de protest. Desi demersurile au fost sortite esecului, in conditiile de atunci, "domnul Andrei", cum era numit, a continuat sa fie considerat indrumatorul si forta coeziva a redactiei, pana in ultima clipa de viata. Tuturor ne lipseste increderea pe care stia sa o insufle, ne lipsesc amintirile pe care le povestea cu foarte mult har. Nu suporta lipsa de caracter, dispretuia comoditatea, perfidia, lasitatea, dar daruia clipe tainice de intelepciune celor din preajma. Domnu' Andrei va fi mereu prezent in redactie, acest loc in care venea sa ajute la crearea unei societati eliberata de orice constrangere. (Colegii)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.