Jurnalistul Bogdan Chirieac nu va mai modera emisiunea „Pro Vest" de la PRO TV, care va incepe miine un nou sezon avindu-l drept gazda pe Mihai Codreanu si ca invitat pe Traian Basescu.

„Impreuna cu MediaPro am decis sa opresc aparitia mea in emisiunea «Pro Vest». Cu «Pro Vest» am mers, o data cu Romania, si-n NATO, si-n UE. Acum vreau sa merg si spre alte puncte cardinale", a declarat ieri jurnalistul. Desi a refuzat sa spuna daca despartirea de PRO TV are legatura cu informatiile privind dosarul sau de la CNSAS, acesta a spus ca decizia a fost luata joi, adica la doar o zi dupa ce in presa a aparut prima sa declaratie pe aceasta tema. Maria Apostol, director de PR in MediaPro, infirma insa nu doar ca decizia a fost motivata de aceste informatii, ci si ca ea a fost luata atit de recent. „Nu mai stiu cind s-a luat. Motivul schimbarii moderatorului este lansarea noii grile. Cel putin in acest sezon, moderator va fi Mihai Codreanu", afirma aceasta. In prima editie a emisiunii „Pro Vest" din acest sezon, cu Mihai Codreanu gazda, invitat va fi presedintele Basescu, cu care, timp de o ora, va vorbi „despre cele mai importante probleme din politica interna si externa a Romaniei". „Gandul" asteapta decizia CNSAS

Declaratiile din ultimele zile privind trecutul sau si contactele cu Securitatea nu-i vor afecta lui Bogdan Chirieac si pozitia de redactor-sef la ziarul „Gandul". „Noi nu luam nici o decizie pina cind nu va exista si o decizie a CNSAS in ce-l priveste pe Bogdan Chirieac", spune Cristian Tudor Popescu, directorul editorial al cotidianului. Decizia CNSAS se lasa insa asteptata, dosarul lui Bogdan Chirieac fiind considerat unul dificil. Pe de o parte, el nu a fost audiat, desi a fost invitat la o intilnire cu membrii Colegiului anul trecut, iar pe de alta parte, s-a sperat ca se vor gasi probe suplimentare in arhive care sa clarifice situatia lui.

Chirieac neaga insa ca ar fi semnat un angajament si spune ca singura tentativa de racolare, pe cind era student si ghid ONT, a esuat, dupa o intilnire cu un ofiter in propria casa. Chirieac mai sustine ca angajamentul care ar exista la CNSAS cu numele de cod „Barbulescu", asa cum spun surse din institutie, este, probabil, creatia „reprezentantilor Securitatii in ONT", ce aveau de indeplinit o norma.