Inainte insa de a intra in amanunte asupra celor ce ne asteapta in viitor, sa vedem cum s'au petrecut lucrurile pana la noi. Oricum, constatarea ca din atatea profetii sinistre niciuna nu s'a implinit, ne va da taria sa asteptam fara prea mare spaima
Inainte insa de a intra in amanunte asupra celor ce ne asteapta in viitor, sa vedem cum s'au petrecut lucrurile pana la noi. Oricum, constatarea ca din atatea profetii sinistre niciuna nu s'a implinit, ne va da taria sa asteptam fara prea mare spaima cele ce vor sa fie. Cassandra, decana sibilelor, care tinea darul profetiei din chiar mana divinului Apolon, s' a bucurat in ochii tuturora de faima de a fi prooroaca mincinoasa. Pacat! Pentru ca ea ne-a dat cea mai optimista indicatie asupra varstei pe care o va apuca pamantul: un milion optsute mii de ani. Dar pe cat de galantoana a fost Cassandra, pe atat de zgarciti s'au aratat toti succesorii ei. Orfeu nu ne da decat 120.000ani, Dion 13.984, Herodot 10.800, Daretes 5552, iar cel mai pesimist dintre toti, Aristarc, fixa ziua de apoi in anul 1832 d.C. Anul insa, in care oamenii toti erau mai siguri ca oricand ca li s'a implinit veleatul, a fost al o mie-lea dela Cristos. Asupra acestei date s'au intalnit cele mai numeroase si mai sigure profetii. Nici cand nu s' a vazut o nebunie mai mare ca in ajunul zilei de 1 Ianuarie 1000. Necontenit venea zvon de alte " semne mari" care se aratasera pe cer. Ba o cruce, ba trei sulite insangerate, ba o spanzuratoare, ba zmei sau balauri. (va urma)
ZIUA, 3 februarie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.