Sorin Frunzaverde, ministrul Apararii, a participat, ieri, la National Prayer Breakfast (Micul Dejun National de Rugaciune) organizat in fiecare an, incepand din 1952, si gazduit de presedintele Statelor Unite ale Americii.
Frunzaverde s
Sorin Frunzaverde, ministrul Apararii, a participat, ieri, la National Prayer Breakfast (Micul Dejun National de Rugaciune) organizat in fiecare an, incepand din 1952, si gazduit de presedintele Statelor Unite ale Americii.
Frunzaverde s-a intalnit, miercuri, la Washington, cu adjunctul consilierului presedintelui Statelor Unite pentru securitate nationala, J.D. Crouch, si cu membri ai Legislativului American: senatorul Carl Levin (foto), presedinte al Comisiei Senatoriale pentru Fortele Armate, congresmanul Solomon Ortiz, presedinte al Subcomisiei Camerei Reprezentantilor pentru Fortele Armate, congresmanii Frank Wolf, Cristopher Smith, John Warner si John McCain.
In cadrul discutiilor au fost abordate aspecte privind colaborarea bilaterala in domeniul militar, inclusiv prezenta trupelor americane in facilitatile puse la dispozitie pe teritoriul romanesc, securitatea regionala si stabilitatea in Balcanii de Vest, regiunea Marii Negre si Orientul Mijlociu. De asemenea, au fost avute in vedere relatia NATO - Uniunea Europeana si participarea Romaniei la operatiunile din Irak si Afganistan.
Interlocutorii americani au apreciat unanim si pozitiv contributia tarii noastre la lupta impotriva terorismului in toate teatrele de operatii in care militarii romani sunt prezenti, profesionalismul acestora si modul in care Romania isi respecta angajamentele asumate fata de partenerii si aliatii sai.
Carl Levin, presedintele Comitetului Senatorial pentru Fortele Armate, a subliniat ca Romania este unul dintre cei mai angajati membri NATO. Intr-o declaratie acordata Radio Romania Actualitati, Levin a precizat ca, "nu avem un partener mai bun decat Romania. Cand Romania a facut promisiuni le-a si tinut, in ciuda controverselor evidente cu privire la Irak. Stim ca publicul nostru este divizat in acest sens. Eu ma opun prezentei in Irak, dar aceasta nu inseamna ca o tara care si-a asumat angajamente nu trebuie sa si le indeplineasca, iar Romania si-a indeplinit angajamentele. Trebuie mult curaj pentru aceasta, este foarte dificil. In Afganistan, Romania si-a asumat o misiune foarte-foarte dificila si foarte periculoasa, in cadrul operatiunilor NATO. Romania este o parte importanta a NATO. Unul dintre membrii cei mai buni, cei mai adevarati, cei mai angajati ai NATO."
Intalniri la Pentagon
Delegatia romana are prevazute in program si intalniri oficiale cu adjunctul secretarului Apararii SUA, Gordon England, subsecretarul de Stat pentru Afaceri Politice, Nicholas Burns, si presedintele Comitetului Intrunit al Sefilor de State Majore, general Peter Pace.
Sorin Frunzaverde este insotit in vizita din Statele Unite ale Americii de amiralul Gheorghe Marin, seful Statului Major General.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.