"Problema Fondului Proprietatea este de mai multe tipuri. Acesta a fost o institutie noua, fara o experienta a infiintarii in Romania. Aspectul legislativ a generat imperfectiuni. Acum se face o analiza legislativa impreuna cu toate partile implicate
"Problema Fondului Proprietatea este de mai multe tipuri. Acesta a fost o institutie noua, fara o experienta a infiintarii in Romania. Aspectul legislativ a generat imperfectiuni. Acum se face o analiza legislativa impreuna cu toate partile implicate, inclusiv Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, astfel incat cadrul legislativ sa fie facut intr-un mod care sa permita functionarea Fondului", a spus Vladescu. Ministrul Finantelor a apreciat ca procedura listarii nu va fi deblocata dupa finalizarea legislatiei si nu a precizat nici un termen probabil pentru intrarea pe Bursa a Fondului.
Intrebat despre initiativa legata de posibilitatea acordarii de despagubiri in bani in locul actiunilor la Fond, mentionata la inceputul anului de catre ministrul Economiei, Varujan Vosganian (foto), Vladescu a spus ca aceasta este o posibilitate aflata in analiza, urmand sa fie luata in considerare in functie de posibilitatile bugetului.
Armistitiu cu investitorii
Termenul de depunere a declaratiilor finale de venit pentru castigurile pe piata de capital ar putea fi modificat din 15 mai, in 10-15 februarie, ceea ce ar permite investitorilor la bursa sa recupereze mai rapid eventuale diferente in plus fata de impozitul real, platite anticipat. "Am avut in urma cu o ora (n.r. - ieri) o discutie cu reprezentantii pietei de capital. Exista posibilitatea sa gasim o solutie care sa reglementeze diferendul aparut intre Ministerul Finantelor si operatorii pe piata de capital. Incercam sa gasim o solutie care sa satisfaca dorintele ambelor parti", a declarat, ieri, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
Impozitarea castigurilor pe bursa a provocat dispute, saptamana trecuta, intre brokeri, investitori si reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pe de o parte, si Ministerul Finantelor Publice, pe de alta parte. Sedinta de joi, 25 ianuarie, a BVB si a Bursei din Sibiu, a inceput cu o ora de intarziere, in semn de protest.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.