"Parerea mea este ca piata locala este cea de la nivel national, pentru produse procesate; numai produsele primare, precum laptele si ouale, pot fi vandute numai cel mult pe raza judetului", a spus Ciolos. Ordinul nr. 301/2006 privind vanzarile direc
"Parerea mea este ca piata locala este cea de la nivel national, pentru produse procesate; numai produsele primare, precum laptele si ouale, pot fi vandute numai cel mult pe raza judetului", a spus Ciolos. Ordinul nr. 301/2006 privind vanzarile directe, prin care micii producatori isi pot vinde produsele numai cel mult pe raza judetului, va fi modificat, a mai spus consilierul ministerial. El a precizat ca noul act normativ va impune indeplinirea unor conditii minime de igiena, dar care vor tine seama de procedeele traditionale utilizate in obtinerea si fabricarea acelor produse. Cel mai afectat produs de Ordinul 301 a fost branza. "Romania beneficiaza de perioada de tranzitie de trei ani pentru ca laptele sa fie adus in parametrii de igiena. Pana atunci, branza va putea fi comercializata daca indeplineste parametrii de calitate nationali, dar dupa 2010 laptele va trebui sa fie conform cu normele UE. Alta masura de minima de igiena se refera la asigurarea lantului frigorific, dar branza se va putea produce ca pana acum si va fi acceptata la comercializare", a spus Ciolos, care a precizat ca daca produsele vor fi inregistrate ca traditionale vor putea fi vandute in toata UE. Ciolos a precizat ca actul normativ va fi modificat pana la jumatatea anului, pana cand a fost suspendata aplicarea lui. De altfel, Dan Motreanu, ministrul Agriculturii, a precizat ca a solicitat Monitorului Oficial ca nici un ordin al veterinarilor nu va mai fi publicat fara avizul ministerului. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.