El a precizat ca, pana in prezent, Romania nu a primit un document scris din partea Comisiei Europene pe acest subiect care face obiectul doar unor discutii cu reprezentantii CE si a amintit ca legislatia nu interzice introducerea unei astfel de taxe
El a precizat ca, pana in prezent, Romania nu a primit un document scris din partea Comisiei Europene pe acest subiect care face obiectul doar unor discutii cu reprezentantii CE si a amintit ca legislatia nu interzice introducerea unei astfel de taxe. "Mai mult, la nivelul Comisiei se pregateste un act normativ care va reglementa problema la nivel comunitar", a spus Tariceanu. Premierul a aratat totodata ca apararea interesului national poate conduce in anumite cazuri la "coleziuni" cu pozitia Comisiei Europene. Comisia Europeana nu exclude in continuare posibilitatea sanctionarii Romaniei pentru incalcarea Tratatului UE, prin introducerea taxei de prima inmatriculare, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in functie de evolutia situatiei, potrivit oficialilor europeni.
"Comisia se intalneste de trei ori pe an pentru a discuta despre acest gen de procedura, in martie, iunie si octombrie. Comisia isi rezerva dreptul inceperii procedurii de sanctionare. Nu este exclusa aplicarea de sanctiuni in cazul Romaniei, acest lucru depinde insa de cum vor decurge discutiile", a declarat, pentru Mediafax, Maria Assimakopoulou, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru impozitare si uniune vamala. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si comisarul european pentru impozitare si uniune vamala, Laszlo Kovacs, au discutat, marti, la Bruxelles, in legatura cu taxa de prima inmatriculare auto introdusa de autoritatile romane si contestata de reprezentantii UE
"Nu a fost stabilita o data limita pana la care Romania sa ia masuri pentru modificarea taxei. Principalele probleme sunt legate de valoarea taxei si de faptul ca autoturismele second-hand aduse din strainatate sunt impozitate diferit de cele din Romania", a spus Assimakopoulou. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.