Amendamentul a fost adoptat cu 5 voturi pentru si 4 impotriva, Puterea neavand suficiente voturi pentru a bara strategia Opozitiei. "Este o strategie de a goli de continut aceasta lege. Aici este buba. Ce puteri mai are aceasta Agentie de Integritate
Amendamentul a fost adoptat cu 5 voturi pentru si 4 impotriva, Puterea neavand suficiente voturi pentru a bara strategia Opozitiei. "Este o strategie de a goli de continut aceasta lege. Aici este buba. Ce puteri mai are aceasta Agentie de Integritate? Cred ca eliminarea posibilitatii de a dispune, din oficiu, efectuarea unei expertize, slabeste competentele acestei institutii", a comentat presedintele Comisiei Juridice, udemeristul Peter Eckstein. Senatorii au mai stabilit ca expertiza pe care o efectueaza inspectorul de integritate este una de tip "extrajudiciar", si nu "judiciar", cum prevedea textul initial. "Expertiza extrajudiciara nu se poate face in contra vointei persoanei verificate, pentru ca s-ar intra intr-o zona specifica altor autoritati, care fac controale cu conotatie judiciara", a aratat senatorul PSD Serban Nicolae.
Senatorii au mai decis ca fiecare grup parlamentar isi desemneaza un reprezentant in cadrul forului de conducere al ANI, numit Consiliul National de Integritate. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.