Un oficial al Partidului Laburist britanic, lordul Levy (foto), a fost arestat, din nou, si apoi eliberat, fiind suspectat ca a vrut sa influenteze justitia in scandalul acordarii de titluri onorifice in schimbul unor donatii.

Responsabilul cu stringerea fondurilor pentru laburisti, lordul Michael Levy, este prieten apropiat si consilier al premierului britanic Tony Blair si a fost arestat, prima data, in iulie 2006, pentru ca ar fi incalcat regulile de acordare a titlurilor onorifice. Acum, el a fost arestat sub acuzatia de conspiratie pentru obstructionarea justitiei, dar a fost eliberat pe cautiune. Potrivit Scotland Yard, ancheta va continua. Scandalul se refera la faptul ca titlurile onorifice au fost acordate in schimbul unor donatii financiare imense.

Nu recunoaste

Levy a negat toate acuzatiile ce i se aduc. Cabinetul premierului este, de asemenea, suspectat de politie ca ar fi ascuns o casuta postala electronica de pe care au fost sterse mesajele primite dupa inceperea scandalului. BBC sustine ca politia s-ar fi plins, dupa ce a verificat computerele guvernului, ca n-a primit toate informatiile de care are nevoie. Investigatia a inceput dupa ce s-au facut mai multe imprumuturi secrete pentru Partidul Laburist, inainte de alegerile generale din 2005, iar unii creditori au fost automat nominalizati pentru a primi titluri nobiliare. Nimeni n-a fost acuzat oficial si toti au negat ca ar fi implicati in vreo ilegalitate.