Chiar daca in data de 28 ianuarie s-a ales o noua conducere a pugilatului neaos, situatia de la FR Box este in continuare incerta, iar ANS nu este de acord s-o finanteze in acest an crucial pentru sportul romanesc, in care sunt programate califica
Chiar daca in data de 28 ianuarie s-a ales o noua conducere a pugilatului neaos, situatia de la FR Box este in continuare incerta, iar ANS nu este de acord s-o finanteze in acest an crucial pentru sportul romanesc, in care sunt programate calificarile olimpice pentru JO din 2008.
Conform ultimelor hotarari judecatoresti care fac referire la Adunarea Generala din 2004, atat instanta de fond cat si cea de apel au anulat-o, desfiintand automat organele de conducere, administrative si de control alese la momentul respectiv. Pe de alta parte, in statutul FRB din 2006, pentru care exista o alta hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu mai exista prevederea conform careia un membru din conducere care isi da demisia devine neeligibil ulterior, motivul atator litigii in trecut, cea la care se face apel si acum de catre contestatarii noului, dar si fostului presedinte Rudel Obreja. Grupul de numai trei cluburi, excluse din cadrul federatiei prin vointa unanima a AG de duminica, grup care il are in frunte pe fostul vicepresedinte al FRB, Viorel Zamfir, apeleaza iarasi la justitie, cu toate ca actualul lider a fost ales de catre o majoritate covarsitoare. Teoretic, boxul romanesc se indrepta cu pasi mari spre un nou proces de durata, dar ceea ce doare cel mai tare este pozitia ANS, care reclama faptul ca in statut nu se face nici o referire la procedura de convocare a Adunarii Generale de alegeri in situatii de criza. Exista, asadar, dupa parerea specialistilor din ANS, un viciu de procedura. In absenta unui Birou Federal competent de a se intruni statutar, orice hotarare devine contestabila. Cu siguranta, o asemenea modificare de statut ar dura aproximativ sase luni. In plus, faptul ca nu s-au facut propuneri din teritoriu pentru Comisiile de cenzori si de apel, reprezinta o alta incalcare a propriului regulament. Asa ca, deocamdata, ramane in vigoare Ordinul ANS nr. 26/25 ianuarie 2007, in care se stipuleaza ca FR Box nu va primi finantare de la buget deoarece "se afla in situatia de nerespectare a dispozitiilor statutare, ale actelor constitutive, regulamentelor proprii si ale legii", hotarare semnata de catre insusi presedintele ANS, Octavian Belu. Cel care a deschis AG extraordinara de duminica trecuta si care in alocutiunea sa a sfatuit audienta "ca ar trebui sa se faca alegeri statutare pentru ca ANS sa aiba un partener pentru semnarea contractului de finantare a FR Box". Din nefericire, fiecare a inteles cum a vrut sau a putut, iar absenta de la sedinta a lui Viorel Zamfir, Feri Vastag, Ion Pop, candidati la presedintie, sau a ex-secretarului general Nicolae Bud, nu a pus pe nimeni pe ganduri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.