Basescu a invartit roata norocului Consilierii prezidentiali Mariana Bitang si Octavian Bellu si presedintele Basescu s-au bucurat impreuna la finalul meciului de handbal Steaua - Medvescak Zagreb, castigat de bucuresteni cu 30-28. Basescu le-a

Basescu a invartit roata norocului

Consilierii prezidentiali Mariana Bitang si Octavian Bellu si presedintele Basescu s-au bucurat impreuna la finalul meciului de handbal Steaua - Medvescak Zagreb, castigat
de bucuresteni cu 30-28. Basescu le-a purtat noroc stelistilor, desi a aparut
in tribuna cand scorul era 10-5 pentru ai nostri, iar la pauza tabela indica 10-10!

MAI, in locul Senatului

De astazi, Ministerul Administratiei si Internelor isi va desfasura activitatea in cladirea din Piata Revolutiei, fostul sediu al Senatului Romaniei. Vechiul sediu din Strada Mihai Voda 6-8 va fi ocupat de lucratori ai Inspectoratului General al Politiei Romane. (Radu Crivat)

Loto 6/49 - Report de 2 milioane de euro
Nici unul dintre cei care si-au incercat norocul la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase. Astfel, reportul cumulat este de 7.100.000 lei, adica aproximativ 2 milioane de euro. Numerele extrase au fost 15, 27, 19, 18, 11, 16. La categoria a doua, 28 de jucatori au ghicit cinci numere si au castigat cate 13.251 de lei. Si la Noroc a fost report, seria extrasa fiind 2, 7, 6, 1, 2, 2, 0. (Radu Crivat)

Mitrea acuza - Nastase racoleaza pentru conservatori
Miron Mitrea sustine ca detine informatii conform carora Adrian Nastase i-ar fi sunat pe liderii PSD Constanta si din alte judete pentru a merge impreuna la Partidul Conservator. Si deputatul Florin Iordache, citat de Realitatea TV, a declarat ca atat el, cat si colegul sau George Baesu au fost abordati de Nastase pentru un transfer la PC.
Varicela - Epidemia, la sfarsit
In aceasta perioada, in Capitala nu mai exista pericolul unei epidemii de varicela, desi copiii sunt inca expusi riscului de a contracta boala. Prof. dr. Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase ""Matei Bals"", ne-a declarat ca ""epidemia de varicela este la sfarsit"". Apogeul epidemiei a fost in luna decembrie, cand s-au inregistrat patru cazuri de varicela zilnic. Nici unul dintre cazurile de pana acum nu a fost mortal. Directorul Institutului de Boli Infectioase recomanda ca masura preventiva vaccinarea contra varicelei. (Liana Hainarosie)
Invatamant - Sanctiuni pentru inspectorii generali
Ministrul Educatiei si Cercetarii (MEC), Mihail Hardau, i-a avertizat pe inspectorii scolari generali ca risca sa nu isi primeasca banii pentru concediu in cazul in care nu vor achita diferentele salariale stabilite pentru perioada 2001-2004. MEC a elaborat metodologia de plata si a promovat o ordonanta de urgenta privind plata diferentelor salariale pentru repararea prejudiciilor produse prin calculul gresit al salariilor. In acest moment, efectuarea propriu-zisa a platilor depinde de autoritatile locale si de scoli.
Preturi - Energia va fi mai scumpa
Accizele aferente energiei electrice s-ar putea majora cu peste 70% incepand cu luna iulie, conform proiectului noului Cod Fiscal elaborat de Ministerul Finantelor. In cazul electricitatii utilizate de populatie, acciza va creste cu 73,3%, de la 0,30 euro/MWh la 0,52 euro/MWh, iar in cazul energiei utilizate in scop comercial, acciza va urca de la 0,14 euro/MWh la 0,26 euro/MWh, in crestere cu 85,7%. Acciza pentru benzina cu plumb va creste cu 14%. (Daniela Ivan)
Lansare - Ghid pentru prevenirea coruptiei
Cartea ""Orase Corupte - un ghid practic de tratament si prevenire"", varianta in limba romana, a fost lansata in Romania in urma cu doua zile. Cartea ""Orase Corupte"", scrisa de Robert Klitgaard, Ronald MacLean Abaroa si Lindsey Parris si publicata de Editura Humanitas, isi propune sa vina in sprijinul cetatenilor si al functionarilor publici pentru diagnosticarea, cercetarea si prevenirea cazurilor de coruptie si de comportament ilicit. (Radu Crivat)
Harghita - Autocar cu turisti rasturnat
Un autocar in care se aflau turisti din Republica Moldova s-a rasurnat ieri-dimineata pe marginea drumului national care face legatura intre localitatile Gheorghieni si Praid. Potrivit sefului Politiei Rutiere Harghita, subcomisarul Cezar Asandei, accidentul s-a produs in zona Varfului Bucin, intr-o curba periculoasa. Accidentul a fost atenuat de brazi si de stratul gros de zapada, o singura persoana fiind ranita usor. (M. Harmanescu)
Integrare - Ministrul Blaga, in turneu european
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, va face un turneu european, incepand de saptamana viitoare, pentru prezentarea progreselor inregistrate de Romania in pregatirea pentru aderare si in vederea sustinerii integrarii in UE la 1 ianuarie 2007. Blaga se va intalni, inainte de prezentarea raportului de monitorizare al Comisiei Europene din mai, cu oficiali spanioli, italieni si germani. (R.C.)
Irak - Militarul impuscat in cap a decedat
Militarul roman internat in coma intr-un spital din Kuweit City, dupa ce s-a impuscat in cap cu arma din dotare, a decedat sambata seara. Caporalul Dobre Lili era militar angajat prin contract in Batalionul 280 Infanterie, care participa la operatiunea Antica Babilonia din Irak. Comandamentul 2 Operational Intrunit va face demersurile necesare pentru repatrierea corpului neinsufletit.
Carte - Preot omagiat
Maine, la ora 11:00, la Biblioteca Academiei Romane, in Amfiteatrul ""Ion Heliade Radulescu"", va avea loc o dubla lansare de carte: ""Scythia Minor, Dobrogea si biserica ei apostolica"", de prof. univ. dr. Nicolae V. Dura, si volumul omagial dedicat sarbatoririi a 60 de ani de viata a autorului. Preotul profesor omagiat este de 30 de ani cadru didactic si cercetator la Universitatea ""Ovidius"" din Constanta. (Loreta Popa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.